Mainos

Astu sisään uutishuoneeseen - Näin uutiset syntyvät

MTV3 Uutiset juhlii 30-vuotispäiviään näyttävästi sekä televisiossa että netissä, jossa katsojat ja lukijat pääsevät kurkistamaan Pöllölaakson meininkiin aivan uudenlaisella tavalla. Uutishuone on sivusto, jossa katsojat viedään sisälle uutistoimitukseen - jopa niin lähelle, että he voivat melkeinpä tökätä uutisten tekijöitä olkapäästä.

Uutishuoneella katsoja voi kiertää uutisten tiloissa: uutisstudiossa, toimituksessa, ohjaamossa, sääpisteessä ja myöhemmin myös Huomenta Suomen uudistetulla studiolla sekä tutustua 45 minuuttia -ohjelman tekemiseen. Työstään MTV3:lla kertovat niin televisiosta tutut kasvot, johtoportaan väki kuin uutisjuttuja tekevät toimittajat ja tekniikan asiantuntijat.

– Halusimme tuoda uutisten arjen lähelle katsojia, näyttää minkälaista on kulissien takana. Loimme erilaisia tilanteita - hieman pilke silmäkulmassa - mitä kaikkea uutishuoneella voi yhdessä päivässä tapahtua, kertoo toimituspäällikkö Anu Kuistiala.

Uutishuoneessa voi katsoa lukuisia videoita, joilla työntekijät kertovat normaalista työpäivästään, työhistoriastaan sekä koskettavimmasta työpäivästään, mokistaan ja muistoistaan.

– Haluamme tuoda esiin sen, miten monipuolisia ammattilaisia meillä on. Uutisten tekeminen on aina ryhmätyötä, joka vaatii kaikkien saumatonta yhteispeliä. Toivomme, että katsojat löytävät sivuilta hauskoja yllätyksiä, uutta tietoa ja tutustuvat samalla lähemmin uutisten tekijöihin, Kuistiala kertoo.

Kuukausien ainutlaatuinen projekti

Virtuaalisen uutishuoneen rakentaminen oli usean kuukauden projekti, johon osallistui kolmisenkymmentä ihmistä. Projektin suunnitteli ja toteutti uusmediatoimisto Nitro.

Tutustu toimitukseen -osion kuvaukset tehtiin niin sanottua timeslice-tekniikkaa hyödyntäen. Suomalaisittain ainutlaatuisessa kuvaustavassa 40 digikameraa otti kohteesta kuvan samaan aikaan. Näin tilanne "jäädytettiin" katsojalle, joka voi liikkua ihmisten ja esineiden ympäri.

Nitron mukaan kyseessä on asennukseltaan, valaisultaan ja onnistuneen hetken kaappaamisen kannalta ainutlaatuinen ja haastava tilanne.

– Yhteistyö Nitron ja MTV3:n kanssa toimi saumattomasti, ja vaikka uutiskone toimi koko projektin ajan täysillä, aina löytyi aikaa ja tilaa virtuaalisen uutishuoneen rakentamiseen, kiittelee Nitron vastaava tuottaja Marika Tulivuori.

Sivusto on suunniteltu toimivaksi nykyselainten lisäksi niillä päätelaitteilla, joille ei ole Flash-tukea saatavilla, esimerkiksi Applen iPadilla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.