Mainos

Ankkurit Upi ja Leena palaavat ruutuun - mistä on kyse?

MTV3 Uutisten tunnetut, mutta jo eläkkeelle jääneet uutisankkurit Urpo "Upi" Martikainen ja Leena Kaskela palaavat uutispöydän taakse juhlavuoden kunniaksi.

MTV3 Uutiset täyttää 1.9.2011 30 vuotta, ja juhlat näkyvät monella tavalla. Entisten ankkureiden vetämä lähetys on osa juhlallisuuksia.

– Täytyy muistaa kammata siis tukka. Tämä on mukava, tervetullut katko syksyn muuhun ohjelmaan. Varmaan uutispäälliköt haluavat nähdä, miltä näyttää kun me vanhat jäärät yritämme tehdä vielä jotain.

Martikaista ei tuleva comeback jännitä.

– Jännittävät tilanteet uutisjournalistin elämässä on toisenlaisia. Esiintyminen ei ole suuri juttu, mutta kyllä lähetykseen täytyy latautua, ei siihen saa suhtautua välinpitämättömästi.

Leena Kaskela suhtautuu tulevaan juhlapäivään avoimin mielin eikä ainakaan vielä myönnä jännittävänsä.

– Katsotaan uudelleen, kun päivä lähenee. Häkellyin kyllä kovasti, kun Ylä-Anttilan Merja soitti minulle mökille ja kertoi tästä projektista. Aloin miettiä, että osaanko enää, mutta kyllä ajatus tuntuu hyvältä.

Kaskelan mukaan uutistoiminnan suola on se, että eletään "tässä ja nyt". Uutislähetyksen pitää olla tuore, eikä sitä voi harjoitella.

– Tämä on aina ollut virkeä toimitus, jossa uutista on pidetty kaikkein tärkeimpänä. On vaikea sanoa, millaisessa maailmassa MTV3 tulee toimimaan tulevaisuudessa, mutta uskottavuudesta on tärkeä pitää kiinni.

Molemmat eläkkeellä olevat ankkurit kertovat seuraavansa tarkasti uutisia edelleen - Martikainen jopa enemmän kuin työvuosinaan.

– Eläkepäivät ovat sujuneet hyvin, tosin suurta muutosta aiempaan ei ole tapahtunut epäsäännöllisen työn takia. Edelleen on aina kiire. Uutisia seuraan kaikista välineistä ja lehtiin käytän jopa enemmän aikaa kuin työurani aikana. Myös netistä on helppo seurata aikaa, Martikainen sanoo.

Uutisten seuraamisessa Leena Kaskelan kohdalla perinteiset välineet menevät esimerkiksi netin ja sosiaalisen median edelle.

– Paljon seuraan. Telkkarista seuraan kaikki meidän uutislähetykset, radio on aina päällä ja lehden luen huolella aamulla. Ei siitä uutispersoonasta pääse eläkkeelläkään eroon.

– On mukavaa, että tv-uutiset on säilyttänyt asemansa, eikä niitä mikään uhkaa. Korostaisin kuitenkin toimittajille, että asioihin pitäisi muistaa jatkossakin perehtyä syvällisemmin. En tiedä onko se kiire vai mikä, mutta välillä huomaan jääväni kaipaamaan lisätietoa. Tosin helppo se on sieltä kotisohvalta huudella, Martikainen naurahtaa.

Urpo Martikainen ja Leena Kaskela ankkuroivat 1.9.2011 kello 21. Katso myös MTV3 uutisten juhlagaala kello 20-22

(MTV3)

Katso Leenan koko haastattelu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso Upin koko haastattelu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.