Mainos

Kesän kovin haaste: Kuinka letkeästi liikkuu ankkurin lantio? Oppiiko Pekka Pouta quickstepin?

30-vuotisjuhlallisuuksien johdosta MTV3 Uutiset haastoi kesän alussa kuusi tunnettua tv-persoonaa kovan paikan eteen - tanssimaan pitäisi oppia kesän aikana, jotta syyskuun 1. päivä tanssitaito olisi suoran lähetyksen vaatimalla tasolla. Idea on sama kuin MTV3:n suositussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, mutta tällä kertaa tavoitteena oli valmistella näyttävä tanssishow televisiokatsojien iloksi.

Haasteen ottivat vastaan kolme miestä ja kolme naista. Tanssilattialla pyörähtelevät uutisankkuri Katja Kannonlahti, 45 minuuttia -ohjelman juontajana tunnettu Ripsa Koskinen-Papunen, Huomenta Suomen juontaja Mari Sarolahti sekä kirjeenvaihtaja Kari Lumikero, meteorologi Pekka Pouta ja kevennyksistään tunnettu toimittaja Mika Tommola.

Uutispersoonat pistävät itsensä likoon Helena Ahti-Hallbergin ja Janne Talasman opetuksessa.

Pekka Pouta: Äärettömän hikistä ja hauskaa

Meteorologi Pekka Pouta tunnustaa, että tanssitunnit ovat jääneet melko vähälle.

– Siellä täällä olen ottanut jokusen tanssitunnin keväästä lähtien. Tässä loppuvaiheessa täytyy sitten panostaa - ensi viikolla on joka päivä töitä ja tanssia, Pouta sanoo.

Pouta meinasi aluksi kieltäytyä, sillä elosääuudistus on pitänyt miehen kiireisenä.

– Toisaalta ajattelin, että tanssikurssi työpaikan piikkiin kuulostaa kivalta. Äärettömän hauskaa on ollut - ja rankkaa! Hiki lentää kuin juoksulenkillä esimerkiksi quickstepin aikana.

Pouta kuvailee tanssikurssia edeltänyttä tanssitaitoaan täydeksi nollaksi.

– Ei minua silti jännitä, viihteestä tässä on kyse. Ja jos epäonnistun täysin, niin sehän vaan on hyvää viihdettä. Enemmän se varmasti opettajaa nolottaa, jos epäonnistun.

Katja Kannonlahti: Pakko se on vaan jorata

Ankkuri Katja Kannonlahti kertoo viettäneensä kesälomaa - kovinkaan montaa tanssituntia loppukesän aikana ankkuri ei ehtinyt ottaa.

– Koreografiamme on vielä jotain ihan muuta kuin tanssia. Kyllä tanssin täytyy kuitenkin syntyä ennen syyskuun alkua, Kannonlahti naurahtaa.

Kannonlahti valitsi tanssikseen samban, jossa on "aika makee koreografia ja musiikki". Kannonlahdella on jo kokemusta tanssimisesta suorassa lähetyksessä - hän kun on jo osallistunut oikeaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

– En usko, että tästä kuitenkaan on suurta etua. Kilpakumppanini Ripsa ja Mari ovat niin kovassa fyysisessä kunnossa, että kun he joraavat täysillä, niin itse puuskutan jossain siellä taustalla. En myöskään koskaan ole tanssinut sambaa. Toki itselläni on jo taustalla se kokemus, että seison lavalla todella pieni mekko päällä ja jalassani on korkokengät ja verkkosukkahousut, joita en oikeastaan ikinä käytä, ja mun on pakko vaan jorata.

Kannonlahti tietää jännittävänsä ennen lähetystä, mutta toisaalta hän on iloinen päästessään mukaan näyttämään katsojille, millaiset tyypit uutisia tekee.

– Itsessäni on ripaus yllytyshullua ja heittäytymishalua - ehkä myös vähän hölmöyttä, kun lähden näyttämään vähäiset taitoni suorassa lähetyksessä.

Mika Tommola: Kukaan ei odota luirun tanssivan hyvin

Kevennyksistään tunnettu toimittaja Mika Tommola valitsi tanssikseen lattarit, koska kuvitteli, että se olisi helppo musiikkityyli.

– Ajattelin, että siinä voisi improvisoida ja leikkiä, mutta ei. Siinä pitää olla koko ajan alfauros ja rinta auki ja rintakarvat näkyvissä. On siinä jotain koomista, kun vaatekin on napaan asti auki.

– Ainoa tanssikokemukseni on 80-luvulta jostain diskosta - olen ihan surkea. Toisaalta kukaan katsoja ei varmaan edes odota, että tuo luiru tanssisi hyvin, mutta lupaan yrittää parhaani. Ei se mitään kaunista katseltavaa tule olemaan.

Tommolalla alkaa hiljalleen olla sellainen tunne, että lähetyksestä saattaa sittenkin selvitä hengissä.

– Uskoisin, että Lumikero on aika hyvä viemään naista, hän kun on sellainen sulava gepardi. Pekka Pouta taas on matemaattinen ja oppii varmasti askeleet hyvin - olen ajatellut tähän saakka olevani se heikoin lenkki. Nyt askeleet menevät jotenkin, vielä kun saisi mukaan kehon ja intohimon ja muut.

Uutistähtien tansseja on kommentoimassa Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tunnetut tuomarit Merja Satulehto ja Mikko Rasila. Tanssitahdit antaa Sami Pitkämön orkesteri.

Kuinka uutistähdet selvittävät haasteen? Katso suora 30-vuotisgaalalähetys 1.9. kello 20-22.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.