Astmaa voi hoitaa syömällä oikein, väittää tuore tutkimus

Australialaistutkijat ovat saaneet kliinisessä kokeessa merkkejä siitä, että rasvaisen kalan syöminen voi auttaa hillitsemään lasten astman oireita. Huomattiin, että rasvaista kalaa kahdesti viikossa syöneillä keuhkoputkentulehdukset olivat selkeästi vähentyneet.

Uusi melbournelaistutkimus on saanut selville, että rasvainen kala voisi auttaa hillitsemään astman oireita lapsilla.

Australialaisen La Troben yliopiston tekemässä kliinisessä kokeessa selvisi, että lohen, taimenen ja sardiinien syönti paransi keuhkojen toimintaa kuuden kuukauden jälkeen.

Journal of Human Nutrition and Dietetics -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 64 5–12-vuotiasta lasta, joilla oli lievä astma. Koe toteutettiin Kreikassa.

Puolelle testattavista sanottiin, että heidän pitäisi syödä joka viikko kaksi ateriaa, joihin sisältyi vähintään 150 grammaa rasvaista kalaa.

Kuuden kuukauden kuluttua Välimeren ruokavalion mukaisesti syöneillä lapsilla keuhkoputkentulehdukset olivat selkeästi vähentyneet.

Alla olevalla videolla mietitään, onko lihavuus Suomessa tabu. Artikkeli jatkuu videon alla.

9:11

Astman ja ruokavalion yhteys

Tutkimuksen tekoon osallistunut professori Catherine Itsiopoulos kertoo, että löydökset ovat lupaavia.

– Paljon kasvipohjaisia ruokia ja öljyistä kalaa sisältävän perinteisen Välimeren ruokavalion noudattaminen voisi olla helppo, turvallinen ja tehokas keino vähentää astman oireita lapsilla, hän kertoo.

– Nyt meillä on todisteita siitä, että astman oireita on mahdollista hallita terveellisellä ruokavaliolla, totesi johtava tutkija Maria Papamichael.

Lähde: 9news.com.au

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja