2-vuotias sairastui vakavasti lomamatkalla, mutta äiti ei saanut luovuttaa verta pelastaakseen tyttärensä – yli tuhat ihmistä vastasi hätähuutoon

2-vuotias Lilliana sairastui Thaimaan matkalla verenmyrkytykseen. Hänellä todettiin meningokokkibakteeri. Lääkärit eivät alun perin antaneet tytölle paljonkaan toivoa, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää vakaalta. Uhka jalkojen amputoinnistakin näyttää väistyvän. Tyttöä hoidetaan paraikaa bangkokilaisessa sairaalassa. 

– Auttakaa minua, edes joku, pyydän teitä – en voi menettää vauvaani! 

Nämä sydäntä särkevät sanat kirjotti epätoivoinen äiti Elisha Robinson Facebook-julkaisuun.

Australian Gold Coastilta kotoisin oleva nainen oli 29. marraskuuta jumissa Thaimaassa vakavasti sairaan Lilliana-tyttärensä kanssa.

Pienellä kahdeksan kuukauden ikäisellä Lillianalla todettiin perjantaina 26. lokakuuta verenmyrkytys ja meningokokki-infektio. Kidspot-sivuston mukaan hän tarvitsi verensiirron jäädäkseen henkiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Hänen mahdollisuutensa selviytyä on niin vähäinen”

THL:n mukaan meningokokkeja on useita eri ryhmiä, muun muassa A, B, C ja W. Australiassa B ja C ovat Kidspot-sivuston mukaan kaksi yleisintä näistä.

Ei tiedetä, miten tyttö sai tartunnan. Elisha ei ole kertonut, mihin ryhmään kuuluva bakteeri hänen tyttärellään on. 

Tyttö kiidätettiin Phuketissa sijaitsevaan sairaalaan. Lääkärit kertoivat perheelle musertavan uutisen: vauvan mahdollisuus jäädä henkiin oli vähäinen.

Lääkärit kertoivat Elishalle, että hänen tyttärensä tarvitsisi verensiirron. Lakien asettamat rajoitteet kuitenkin estivät äitiä toimimasta verenluovuttajana, vaikka tämä olisi ollut siihen sopiva.

Tyttären jalat olivat turvonneet ja sinisen ja mustan väriset. Sairaalalla ei ollut hänen verityyppiään siirtoa varten.

Elisha päättikin toimia ja vetosi ihmisiin Facebookin kautta. Hän pyysi, että ihmiset lahjoittaisivat verta hänen tyttärelleen.

”Pelastitte tyttäreni tältä erää”

Äidin suureksi helpotukseksi ihmiset ympäri maailmaa vastasivat hänen hätähuutoonsa sen jälkeen, kun hän oli kertonut tyttärensä tilasta Facebookissa.

Lauantaina 27. lokakuuta Elisha kirjoitti Facebookin julkaisun, jossa hän kiitti kaikkia niitä, jotka olivat lahjoittaneet verta hänen tyttärelleen. Yli tuhat ihmistä oli ojentanut auttavan kätensä.

Elisha kertoo, että tyttären tila on kohentunut hieman. 

Nainen päivitti kirjoitustaan myöhemmin lisää. Hän kertoi, että tytär oli selviytynyt 48 tunnin "merkkipaalusta". Niinpä näyttäisikin siltä, että hänen mahdollisuutensa selviytyä olisivat vieläkin paremmat.

– Meidän täytyy pysyä täällä kolme viikkoa, jotta hänet voidaan saada niin hyvään kuntoon, että voidaan miettiä seuraavaa siirtoa. Olisi vielä liian riskialtista siirtää häntä toiseen sairaalaan, Elisha kirjoitti.

Elisha jatkoi, että he yrittävät saada Lillin kotiin, jotta hän voi saada parasta mahdollista hoitoa. Elisha kertoi myös, että hänen vakuutuksensa kattaa vain hoidot Bangkokissa. Sen jälkeen perhe olisi omillaan.

Alla olevalla videolla keskustellaan unettomuudesta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

8:08

Kirurginen operaatio Bangkokissa

Tilanne sai jatkoa myöhemmin. Sunshine Coast Daily kertoo, että Lilliana lennätettiin Phuketista Bangkokiin tiistaina saamaan erityishoitoa.

Sunshine Coast Dailyn mukaan Bangkokissa sijaitsevan Samitivejin sairaalan lääkärit ovat leikanneet pois mädäntyneen ihon Lillianin jaloista tämän viikon keskiviikkona.

Ennen operaatiota lääkärit olivat arvelleet, että mikäli infektio olisi edennyt syvälle, Lillianin jalat jouduttaisiin luultavasti amputoimaan.

Lillianin hoito sairaalassa jatkuu. Isä Jai Sheridan kertoi 30. lokakuuta Sunshine Coast Dailylle, että tytön kunto ei ollut huonontunut kolmeen päivään.

– Ymmärtääkseni hän saa todennäköisesti ihosiirrännäisen oikeaan jalkaansa, Jai kertoo.

Isä kertoi Daily Mail Australia-sivustolla, että he keskustelevat lääkärien kanssa jatkosta.

Perhe oli alusta lähtien toivonut, että tytölle järjestettäisiin evakuointilento Australiaan, sillä ajatus tytön jalkojen amputoimisesta thaimaalaisessa sairaalassa tuntui heistä kamalalta.

Elisha oli aiemmin kertonut, että heidän vakuutuksensa ei kattaisi evakuointilentoa Australiaan. Tiistaina perhe sai kuitenkin kuulla, että eräs australialainen yhtiö olisi valmis kuljettamaan heidät takaisin kotiin.

Lue seuraavaksi:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja