Asiantuntijan vinkit: Keskustele seksistä oikein

Kumppanin kanssa seksistä puhuminen on terve osa mitä tahansa parisuhdetta. Canadian Living -verkkojulkaisu kysyi asiantuntijalta niksejä aiheen lähestymiseen.

Kulttuurimme on pakkomielteinen seksistä, mutta se voi olla yksi vaikeimmista keskustelunaiheista puolison kanssa. Silti siitä pitäisi pystyä puhumaan, sanoo kanadalainen psykologi ja parisuhdeasiantuntija Nicole McCance.

– On tärkeää puhua seksielämästä kumppanin kanssa. Se on erityistä, se on pyhää, se auttaa teitä yhdistymään ja lähentymään tunnetasolla, McCance sanoi Canadian Livingille.

Tässä joitain hänen neuvojaan intiimien keskustelujen varalle.

Ajoita oikein

Palautetta tulisi antaa suoraan tilanteessa sanomalla esimerkiksi “pidän, kun suutelet minua” tai ”tuntuu hyvältä, kun teet noin".

Ole positiivinen

Negatiivisen palautteen saaminen voi McCancen mukaan tuntua kumppanista torjunnalta tai siltä, että hän tekee jotakin väärin. Kaikki ovat kuitenkin hieman epävarmoja, joten ole hienovarainen.

Jätä valittaminen

Jos on olemassa jotain, mitä kumppanisi tekee, ja josta et pidä, älä mainitse sitä. Sen sijaan korosta ja vahvista asioita, joista molemmat pidätte.

Näin kumppanisi todennäköisesti tekee enemmän asioita, joista pidät, ja lopettaa tavan, josta et pidä. 

Jää nauttimaan

Seksinjälkeinen asenne on ratkaiseva, sillä McCance sanoo, että on tärkeää olla yhdessä ja halailla. Voit sanoa myös esimerkiksi, että ”nautin tuosta todella”. Idea on jatkaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja olla rakastava.

Ole selkeä

Kerro kumppanillesi, mitä haluat seksielämääsi. McCancen mukaan joillekin naisille avautuminen voi olla vaikeaa, mutta erityisesti miehet tykkäävät kuulla, mistä pidät.

Jatka yrittämistä

Vaikka McCance neuvoo pariskuntia olemaan ylianalysoimatta seksielämäänsä ja käymään keskustelut intiimeinä hetkinä, hän kehottaa seksistä epävarmasti puhuvia pariskuntia olemaan luovuttamatta.

– Kaikki on kiinni pienistä askelista. Se vaatii harjoittelua, hän sanoi Candian Living -sivustolle.

Ja lopputulos – läheisempi, huolehtivampi ja tyydyttävämpi seksielämä – on vaivan väärti.

Lähde:


Lue myös:

    Uusimmat