Asiantuntija lähetyksessä: Suomalainen kirjallisuus valloittaa Ruotsin?

Stig-Björn Nyberg vieraili päivän Studio55.fi-ohjelmassa kertomassa Göteborgin kirjamessujen annista ja tämän syksyn kirjatrendeistä. Nyberg paljastaa, että erityisesti eräs suomalaisteos on tehnyt ruotsalaisiin vaikutuksen.

Stig-Björn Nyberg palasi viime viikonloppuna Ruotsista Göteborgin kirjamessuilta, jossa kokoontuivat kirjallisuuden silmää tekevät. Messuilla on valtava merkitys kirjailijoille, sillä siellä he kohtaavat lukijansa. Samalla kirjoja myydään myös ulkomaille, joka mahdollistaa kirjailijan pääsyn maailman markkinoille, Nyberg valaisee.

Hän paljastaa erään suomalaiskirjailijan saaneen Ruotsissa erityisen lämpimän vastaanoton. Finlandia-palkittu Rosa LiksominHytti nro 6 on Ruotsissa niin arvostettu, että Svenska Dagbladet kertoi teoksesta kokonaisen sivun verran. Teos sai Ruotsissa loistavat arvostelut. Käännöskin oli niin hyvä, että ruotsalaislehti kirjoitti, ettei uskoisi kirjaa käännöskirjaksi. Myös muissa ruotsalaislehdissä kirja sai paljon sivutilaa.

– Mielestäni kirja sai paljon paremmat arvostelut Ruotsissa kuin konsanaan täällä Suomessa, Nyberg kertoo.

– Suomalaisena olin Rosasta niin ylpeä. Kyllä me vielä valloitamme Ruotsin – jos emme muuten, niin ainakin kirjallisuudellamme, innostuu Nyberg.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Stig-Björn Nyberg kertoi suomalaisesta kirjallisuudesta maailmalla.

Lue myös:

    Uusimmat