Asiantuntija: Nämä suomalaiset kirjailijat myyvät ulkomailla

Studio55.fin lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg kirjoittaa, että suomalaisen kirjallisuuden menestymättömyys maailmalla on myytti.

Aina silloin tällöin kuulee sanottavan, että suomalainen kirjallisuus ei menesty maailmalla, ja että meidän kirjailijoidemme kirjat kulkevat Ruotsin kautta ulkomaille. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa, ei ainakaan enää, sillä kiinnostus suomalaista kirjallisuutta kohtaan on eri puolilla maailmaa kasvanut valtavasti.

Jo vuosikymmeniä Mika Waltari, Tove Jansson ja Arto Paasilinna ovat ihastuttaneet lukijoita maailman eri kolkissa. Heidän kirjojaan on myyty yli neljäänkymmeneen eri maahan.

Leena Lehtolainen on maailmalla yhtä suosittu kuin kuka tahansa tunnettu ruotsalainen dekkaristi, sillä hänen Maria Kallio -sarjansa on tähän päivään asti myyty 26:een eri maahan.

Myös Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjat ovat suosittuja ulkomailla, esimerkiksi heidän Risto Räppääjä -kirjansa on käännetty lasten luettavaksi yli kymmenessä eri maassa.

Myös suomalainen kaunokirjallisuus pärjää maailmalla erinomaisen hyvin. Sofi OksasenPuhdistus -romaanin oikeudet on myyty yli neljäänkymmeneen eri maahan. Riikka Pulkkisella on kohta lukijoita 17:ssä eri maassa, kunhan hänen kirjansa on käännetty ja painettu.

Näistä ja muista suomalaisista kirjailijoista puhumme enemmän Studio55.fi-ohjelmassa torstaina neljäs lokakuuta.

Stig-Björn Nyberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja