Stig-Björn Nyberg: Nämä kaksi kirjatrendiä pinnalla juuri nyt

Stig-Björn Nyberg kirjoittaa, miltä tämän hetken kirjatrendit näyttävät. Pinnalla on dekkareita sekä pääkaupunkimme.

Kuten Ruotsissa, myös Suomessa ilmestyy vuosittain valtava määrä dekkareita – niin myös tänä vuonna. Viime vuoden Johtolanka-palkinnon saanut Pekka Hiltunen on tänä vuonna julkaissut uuden jännityskirjan, Sysipimeä, jonka päähenkilöt ovat samat voimakaksikkonaiset kuin hänen edellisessä romaanissaan.

Reijo Mäen Sheriffi ja Leena LehtolaisenPaholaisen pennut ovat taattua, hyvää kotimaista jännitystä. Mielenkiintoinen uutuus monta vuotta jatkuneessa dekkaribuumissa on Turun yliopiston biokemian professorin Jyrki Heinon upea historiallinen dekkari Kellari, jonka tapahtumapaikka on 1700-luvun Turku.

Pääkaupunkimme Helsinki on myös näkyvästi esillä tämän vuoden kirjajulkaisuissa. Matti Klingen mielenkiintoinen ja upeasti kuvitettu teos Pääkaupunki Helsinki ja Suomen valtio 1808–1863 kuuluu tähän sarjaan, kuten myös Laura Kolben ja Anja Kervanto-Nevanlinnan kirja Senaatintori – Suomen Sydämessä.

Toki muitakin trendejä kuin nämä kaksi yllämainittua löytyy tämän vuoden kotimaisessa kirjasadossa. Nämä ovat kuitenkin näkyvimmät.

Stig-Björn Nyberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja