Asiantuntija lähetyksessä: Limaa tuottava sairaalaruoka koituu vanhusten kuolemaksi

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Nina Haavisto vieraili Studio55.fi-lähetyksessä kertomassa terveellisestä ruokavaliosta. Hän uskoo, että sairaalaruoka voi jopa koitua vanhusten kuolemaksi.

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan Nina Haavistson mukaan pernaa ja mahalaukkua ei saisi rasittaa esimerkiksi kylmillä ruoilla, vehnällä ja maitotuotteilla, sillä nämä saavat ruuansulatuksen erittämään limaa.

Kirjassaan Ruoan voima Haavisto esittää, että moni vanhus menehtyy sairaalahoidossa keuhkokuumeeseen, vaikka alun perin syy sairaalaan hakeutumiselle olisi ollut esimerkiksi lonkkaleikkaus. Lähetyksessä Haavisto kertoo uskovansa näiden kuolemien johtuvat tosiasiassa vääränlaisesta ruokavaliosta.

– Sairaalassa syötetään paljon limaa kerääviä ruokia: kaurapuuroa, pullaa, maitotuotteita ja raakasalaattia. Kiinalaisessa lääketieteessä perna tuottaa limaa ja keuhkot varastoivat liman. Kun mummo makaa sairaalassa, hänelle syötetään limaa koko ajan ja keuhkot varastoivat sen, Haavisto selittää. Hän näkee, että erityisen vaarallista tämä on yhdistettynä vuodehoitoon.

– Ilman liikkumista lima patoutuu keuhkoihin ja alkaa kehittyä painetta. Paine alkaa kuumentaa limaa ja siitä seuraa keuhkokuume, Haavisto selventää.

Haavisto uskoo, että näiden vanhusten henki olisi voitu pelastaa oikeanlaisella ruualla. Hän peräänkuuluttaa tutkimusta asiasta ja valinnanvaraa sairaalaruokailuun, esimerkiksi hirssipuuroa kaurapuuron sijaan.

– Haluaisin mennä sairaalaan ja tehdä tutkimuksen, että syökää näin. Haluaisin näyttää tämän toteen.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Haavisto kertoo kiinalaisen lääketieteen mukaisesta ruokavaliosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja