Aseistettu lennokki hyökkää väkijoukkojen kimppuun - aiotaan käyttää lakkoilijoihin

Levottomat mielenosoittajajoukot saattavat pian joutua lennokkihyökkäyksien kohteeksi.

Eteläafrikkalainen Desert Wolf on kehittänyt kahdeksanmoottorisen Skunk Riot Control Copter -kopterin, johon on asennettu neljä värikuula-asetta, strobovalot, häikäisevät laser-valot, kamerat ja kaiuttimet varoitusten antamiseksi.

Lennokilla voidaan ampua värikuulilla, muovikuulilla tai pippurisumutetta sisältävillä ammuksilla. Yhtiön mukaan kullakin piipulla voidaan ampua 20 kuulaa sekunnissa. Täyslaidallisen ampuva kopteri lähettääkin väkijoukon niskaan melkoisen ryöpytyksen.

HD- ja lämpökameroilla varustetun lennokkijärjestelmän kerrotaan maksavan noin 34 000 euroa.

defenceWeb-sivuston  mukaan lennokin käyttöön tarvitaan kaksi henkilöä: Toinen ohjaa lennokkia ja toinen käyttää sen aseistusta. Ohjaajia tarkkaillaan kameran ja mikrofonin avulla, jotta he eivät syyllistyisi ylilyönteihin.

Väenhallintalennokit saattavat kuulostaa etäiseltä ja puistattavaltakin tulevaisuudenvisiolta, mutta tilanne on lähempänä kuin moni arvaakaan:

Ensimmäisiä lennokkeja aiotaan ilmeisesti käyttää Etelä-Afrikan kaivosalueilla, jossa lakot ovat puhjenneet väkivaltaisiksi.

Kaivosten omistajat toivovat nujertavansa mielenosoitukset lennokin vilkkuvilla valoilla, kaiuttimista kuuluvilla käskyillä ja tykittämällä mielenosoittajia taivaalta.

Lue myös:

    Uusimmat