Aseistautuneet autovarkaat kohtasivat pahimman painajaisensa – pinkoivat pakoon jalkaisin

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus 1:26
Tältä näyttää nykyaikainen autovarkaus. Varkaat voivat siepata autonavaimen signaalin vaikka rakennuksen sisältä. Kaapattua signaalia voidaan hyödyntää kuin fyysistä avainta. Videon juttuun liittyvästä epäonnistuneesta autovarkaudesta löydät alempaa.

Vain pieni osa amerikkalaisista osaa ajaa manuaalivaihteisella autolla.

Yhdysvalloissa paras varkaudenestolaite on manuaalivaihteisto, sanotaan. Esimerkkejä on vuosien varrelta lukuisia, vaikkakin joskus käsivalintainen vaihteisto onkin johtanutkin autovarkautta traagisempiin seurauksiin:

Vuonna 2017 Clevelandissa 10 päivän mittainen varkausaalto tuli päätökseensä, kun rötöskaksikko erehtyi valitsemaan kohteekseen manuaalivaihteisen auton, mutta vain muutamaa päivää myöhemmin Houstonissa autoilija ammuttiin, kun aseistautuneet varkaat hermostuivat auton manuaalivaihteiston vuoksi.

Samana vuonna eräs kidnapattu nainen pääsi pakenemaan, koska hänen kaappaajansa eivät osanneet ajaa manuaalilla.

Nashvillessä vuonna 2018 teinipojat yrittivät varastaa auton, mutta kolme poljinta ja outo vaihdekeppi ottivat erävoiton.

Vuonna 2019 Floridassa iäkäs mies oli joutua erotetuksi rakkaasta Hondastaan oltuaan lastaamassa rollaattoriaan auton kyytiin, kun varas hyppäsi kuskin paikalle ja yritti kaasuttaa tiehensä. Homma jäi kuitenkin yritykseksi.

Uusin tapaus sattui Detroitissa

Nyt manuaalivaihteisto on osaltaan auttanut estämään autovarkauden Detroitissa.

Aseistautunut kolmikko pakotti sinisen Acura TSX:n kuljettajan ulos autosta ja hyppäsivät itse sisään. Aikansa ihmeteltyään rosvot ottivat kuitenkin jalat alleen, sillä eivät saaneet autoa liikahtamaankaan.

– Epäillyt yrittivät paeta paikalta uhrin autolla, mutta eivät onnistuneet, koska autossa oli manuaalivaihteisto, Detroitin poliisi kertoi twiitissään.

Katso alta poliisin julkaisema video.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia yhdysvaltalaisista osaa ajaa manuaalivaihteisella autolla. Oletettavasti nyt, viisi vuotta myöhemmin, määrä on vieläkin alhaisempi, sillä käsin hämmennettävät vaihteistot käyvät yhä harvinaisemmiksi.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat