Taas se todistettiin: Tehokkain ajonestolaite USA:ssa on vanha kunnon manuaalivaihteisto – 82 prosenttia jenkeistä ei osaa ajaa kuin automaatilla

Kolmas poljin ja vaihdekepin oudot numerot ovat jälleet estäneet Yhdysvalloissa yhden autovarkauden.

Floridan Orange Countyssa iäkäs mies oli lastaamassa rollaattoriaan Hondaansa viime viikon tiistaina, kun ikävissä aikeissa liikkeellä ollut mies lähestyi häntä.

Mies paiskasi auton peräluukun kiinni siten, että iäkäs mies satutti itseään eikä kyennyt puolustautumaan. Tämän jälkeen hän hyppäsi kuljettajan paikalle ja yritti kaasuttaa tiehensä, mutta autovarkaus jäi kuin jäikin yritykseksi.

Tämä ei nimittäin saanut manuaalivaihteista Hondaa liikkeelle, vaan sammutti auton useaan otteeseen ja joutui pakenemaan paikalta jalkaisin.

Auton omistaja osasi kuitenkin kertoa paikalle saapuneelle poliisille, mihin suuntaan autovarkautta yrittänyt mies juoksi. Tämä oli onnistunut varastamaan toisen auton hetkeä myöhemmin, mutta jäi nopeasti kiinni.

4:02

VIDEO: Uudessa Corvettessa ei kannata manuaalivaihteistosta edes haaveilla.

Amerikkalaiset ovat automaattikansaa

Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia yhdysvaltalaisista kertoo osaavansa tarvittaessa ajaa manuaalivaihteisella autolla. Tämä tarkoittaa, että huimat 82 prosenttia ovat siihen kykenemättömiä.

Niin hullunkuriselta kuin se kuulostaakin, on manuaalivaihteisto ihan oikeasti toimiva varkaudenestolaite rapakon tuolla puolen.

Lähde:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja