Mainos

Arvostetulta kiekkojohtajalta jyrkkä mielipide karsintojen palauttamisesta SM-liigan ja Mestiksen välille: "Ei mitään mieltä"

2:50
Mikko Leinonen puhuu videolla Tapparan osallistumisesta CHL:ään.

Tapparan pitkäaikaisella toimitusjohtajalla Mikko Leinosella on vahva näkemys SM-liigan muuttamiseen entistä avoimemmaksi sarjaksi. 

SM-liiga ja Jääkiekkoliitto tekivät vuonna 2018 sopimuksen, ettei SM-liigassa järjestetä ainakaan toistaiseksi karsintoja. Keskustelu SM-liigan laajemmasta avaamisesta on kuitenkin jatkunut. 

Lisää vettä myllyyn tuli, kun urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste kertoi MTV Urheilulle, että sarjan sulkeminen on laitonta

SM-liiga on periaatteessa avoin, sillä sarjaan on mahdollista hakea, jos lisenssiehdot ovat kunnossa. Tapparan menestysaikojen toimitusjohtaja Mikko Leinonen pitää koko keskustelua karsinnoista ja laajemmasta avaamisesta ajanhukkana. 

– Joukkueen pitää kehittyä itse, eikä odottaa apua ulkopuolelta. Me olemme kehittyneet vuosien varrella, ja niin on moni muukin seura. Ei ole mitään mieltä, että aletaan syyttää muita tai järjestelmää. 

– Emme me voi kilpailla rahassa esimerkiksi Rauman Lukon kanssa. Meidän on pitänyt löytää oma tie, hän vertailee.  

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Karsintasarja ei paljon lohduta"

Leinosen mielestä karsintasarja olisi vain pieni sivujuonne, joka ei nostaisi kokonaistuloja merkittävästi. 

– Yhdessä karsintasarjassa olisi maksimissaan seitsemän ottelua. Se kiinnostaisi varmasti yleisöä, mutta sieltä tulee hyvin vähän euroja. Ei se paljon lohduta, kun runkosarjassa on 60 peliä. Ne pitää saada kiinnostaviksi. 

Leinonen tähdentää, että sarjan osittainen sulkeminen toi seuroille työrauhaa tehdä pitkän ajan suunnitelmia. 

– Toivoisin, että Mestiksen seurat tekisivät 3–5 vuoden suunnitelmia taloudessa. Ei ole moni sitä tehnyt. 

Tapparan toimitusjohtaja muistuttaa lisenssijärjestelmästä, joka on tiukka jopa SM-liigan huippuseuroille. 

– Ehdot ovat koko ajan kiristyneet. Joudumme esittämään välitilinpäätöksiä, ettei yhtiö pääse velkaantumaan. 

Monet SM-liigan pudotuspelimahdollisuutensa menettäneet seurat ovat myyneet pelaajia loppukauden aikana. Ilmiö on saanut paljon kritiikkiä, mutta siinä on hyvätkin puolensa. 

– Se kuuluu bisnekseen. Ja monet pelaajiaan myyneet seurat ovat pelanneet nyt paremmin. 

Pelaajavaihtoa toimivammaksi

Tapparan toimitusjohtaja on joka tapauksessa sitä mieltä, että SM-liigan ja Mestiksen yhteistyötä olisi saatava paremmaksi. 

Mestiksessä on saanut olla tällä kaudella enää kolme aikuisikäistä (ennen vuotta 1999 syntynyttä) SM-liigapelaajaa vuokralla. Leinonen pitää systeemiä huonona ja ihmettelee, ettei pelaajayhdistys ole puuttunut asiaan. 

– Tapparalla ja Ilveksellä olisi tuossa vieressä KooVee. Nyt meidän pelaajia on pelannut esimerkiksi TuTossa. Ei siinä ole mitään järkeä. 

Vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävä kiekkojohtaja muistelee vielä aikoja, jolloin Mestiksen seurat pystyivät maksamaan liigapelaajista vuokria. 

– En tajua, että mihin ne rahat ovat hävinneet. 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja