Applelta Arcade-pelitilauspalvelu – uusi osio App Storeen

Apple esitteli tänänä myös oman pelien tilauspalvelunsa Apple Arcaden. Pelien suoratoistamisen sijaan palvelu mahdollistaa pelien lataamisen laitteelle ja pelaamisen yhdellä kuukausimaksulla.

Apple Arcade tarjoaa heti käyttöön yli 100 uutta ja yksinoikeudella tehtyä mobiilipeliä, jotka ovat pelattavissa yhdellä kuukausittaisella maksulla. Apple on solminut yhteistyösopimuksia niin pienten indie-pelitalojen kuin suurempienkin nimien kanssa ja kertoo tukevansa pelien tekijöitä rahallisesti. Arcade-kirjastoa päivitetään tasaisesti uusilla peleillä.

Mukana pelejä tekemässä ovat muun muassa Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman ja ustwo games.

Arcade-pelitilauspalvelu on käytettävissä niin iPhonella, iPadilla, Macilla kuin Apple TV:lläkin. Laitteiden välillä voi vaihdella kesken pelisession siten, että samasta kohdasta on helppo jatkaa toisella laitteella.

Arcade saa tulevaisuudessa oman välilehtensä App Store -sovelluskaupassa. Tilaajat voivat ladata pelejä käyttöönsä rajattomasti, minkä lisäksi pelaaminen onnistuu myös ilman verkkoyhteyttä. Arcade ei sisällä myöskään mainoksia, pelinsisäisiä ostoja tai muita lisäkuluja. Pelejä voi myös jakaa perheen kesken perhejakotoiminnolla.

Apple ei toistaiseksi kertonut Arcade-pelitilauspalvelunsa hintoja, mutta se julkaistaan yli 150 maassa tulevana syksynä. Palvelua voitaneen näin ollen odottaa myös Suomeen heti ensimmäisessä aallossa.

Lue myös:

    Uusimmat