Mainos

Lähde: Sovelluskehittäjät hylkäämässä Apple Watchin – ei tuota tarpeeksi rahaa

Applen älykello ei kiinnosta sovelluskehittäjiä enää entiseen malliin. Kello on sovelluskehittäjän näkökulmasta liian rajoittunut, eivätkä Apple Watch -sovellukset tuota riittävästi rahaa. Näin kertoo Realm, jonka tietokantoja käyttää noin 100 000 sovelluskehittäjää.

Business Insiderille puhunut Realmin sovelluskehittäjä ja apulaisjohtaja Tim Anglade kertoo, että Apple TV ja sen tvOS-käyttöjärjestelmä innostavat vielä kehittäjiä, sillä alusta on uusi. Vastaavaa huumaa oli myös Apple Watchin watchOS -käyttöjärjestelmän kohdalla kun kello oli uusi, mutta into on sittemmin laantunut.

Angladen mukaan jokaista tuhatta kehitettyä iOS-sovellusta kohtaan tehdään kymmenen tvOS-sovellusta ja arviolta vain yksi watchOS-sovellus. Apple Watch nähdään vain iPhonen kylkiäisenä, eivätkä kehittäjät juurikaan tienaa sovellusten Apple Watch -jatkeilla.

Kehittäjien kiinnostus saattaisi lisääntyä, jos kello voisi ajaa sovelluksia itsenäisesti, käyttää datayhteyksiä itsenäisesti ja kehittäjät pääsisivät käsiksi sen antureihin vapaammin. Joidenkin huhujen mukaan Apple saattaisi esitellä uuden Apple Watchin kesäkuussa WWDC-tapahtumassa, ja uusi kellomalli saattaisi korjata kehittäjiä vaivaavia ongelmia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.