Antti Pennaselta räväkkä kannanotto kuumaan SM-liigakysymykseen

Leijonat-päävalmentaja Antti Pennanen otti kantaa SM-liigan joukkuemäärään 1:53
Leijonat-päävalmentaja Antti Pennanen otti kantaa SM-liigan joukkuemäärään.

Leijonien tuore päävalmentaja Antti Pennanen oli vieraana SuomiAreenassa, jossa hän otti kantaa kotimaisen jääkiekon kiperiin kysymyksiin. Yksi viime aikojen kiinnostavimmista puheenaiheista on ollut SM-liigan joukkuemäärä, mihin tuoreella Leijonat-käskijällä oli painavaa sanottavaa.

SM-liigan joukkuemäärä nousee ensi kaudella 16:een, kun Kiekko-Espoo nostettiin Liigaan mukaan. Pennasen mielestä joukkuemäärä on auttamatta liian iso.

Huippujääkiekon näkökulmasta joukkueita on liikaa. Pelaajat eivät meinaa riittää siihen, ja se väistämättä jollain aikajänteellä vaikuttaa A-maajoukkueen tuloksiin, niin kuin tänä keväänä nähtiin, Pennanen perustelee.

Katso Pennasen koko vastaus pääkuvan videolta.

Pennanen toteaa myös, että kyse ei ole pelkästään Liigan liian suuresta joukkuemäärästä, vaan myös junioritasolla kaivataan muutoksia.

– Kilpailun lisääntyminen on ehdottoman tärkeää, Pennanen tiivistää.

Suomessa Liigan suuri joukkuemäärä johtaa siihen, että aikuisten korkeimmalla sarjatasolla nähdään entistä enemmän nuoria pelaajia. Tilanne olisi luultavasti toinen pienemmällä joukkuemäärällä. Pennasella on tähän oiva esimerkki, johon hän nostaa yhden tämän hetken maailman parhaista pelaajista, Connor McDavidin.

Pennasen koko haastattelu SuomiAreenasta: 

Leijonien uusi päävalmentaja – kuka olet, Antti Pennanen?

Lue myös:

    Uusimmat