Amerikkalaisnainen hämmästyi uuden henkilökorttinsa kuvasta – "Asiakasta olisi pitänyt pyytää ottamaan maski pois valokuvauksen ajaksi"

Lesley alkoi nauraa, kun huomasi, että uunituoreeseen henkilöllisyystodistukseen oli päätynyt kuva, jossa hänellä oli kasvomaski.

Kalifornialainen Lesley Pilgrim meni ottamaan kuvan uutta henkilöllisyystodistusta varten. Saatuaan kortin, hän huomasi, että siihen oli valittu se otos, jossa hänellä oli maski kasvoillaan. Erikoisesta sattumuksesta kertovat muun muassa CNN ja Yahoo! Lifestyle.

Lesley piti huolta ohjeistusten noudattamisesta

Helmikuun alussa Lesley, 25, meni Laguna Hillsissa sijaitsevaan virastoon, koska hänen oli tarkoitus hankkia itselleen uusi henkilökortti.

Lesley kertoo, että virastossa oltiin hyvin tarkkoja koronapandemian takia säädettyjen ohjeistusten kanssa. Lesley pelkäsi koko ajan, että tulisi rikkoneeksi jotain ohjeistusta ja että joutuisi sen vuoksi takaisin jonon hännille. Juristiksi opiskeleva nuori nainen ajatteli, että ei ota maskia kasvoiltaan pois, ennen kuin hänen käsketään tehdä niin.

Hänestä otettiin kaksi valokuvaa

Lesleysta otettiin kaksi kuvaa henkilökorttiaan varten. Toisessa kuvassa hänellä oli maski, toisessa ei.

Lesley kertoo, että kukaan ei sanonut mitään, vaikka hän meni kuvattavaksi maski kasvoillaan. Työntekijä vain kehotti häntä katsomaan kameraan ja otti kuvan.

– Tajusin, että voi ei, hän otti minusta kuvan niin, että minulla on maski.

Lesleyn mukaan työntekijä tajusi virheensä ja otti uuden kuvan niin, että Lesleylla ei ollut maskia. Niinpä nainen oletti, että asia oli sillä selvä.

– Minusta otettiin tosiaan kaksi kuvaa. Toisessa pidin maskia ja toisessa olin ilman. Jotenkin se maskiton kuva hävisi johonkin prosessin varrella ja he lähettivät minulle henkkarit maskikuvalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kömmähdys kävi ilmi viikon päästä

Lesley sai tietää mokasta viikkoa myöhemmin, kun hän sai henkkarinsa postitse. Korttiin oli valittu maskillinen kuva.

– Haluan nähdä asioiden humoristisen puolen, joten nauroin. Totta kai näin kävi juuri minulle!

Lesley mietti, mahtoiko maskillinen kortti tosiaan olla lainvoimainen. Hän arveli, että tuskinpa kortti kävisi henkilöllisyytodistuksesta, kun noin 80 prosenttia hänen kasvoistaan oli peitettynä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Virasto otti yhteyttä ja pyysi anteeksi

Lesley lähetti kuvan kortista ystävilleen ja kysyi, tulisiko sen kanssa ongelmia. Kaverien mielestä koko juttu oli hulvaton. Myös Lesleyn isä nauroi, kun näki kuvan tyttärensä henkkareista. 

Lesley jakoi kuvan henkkareistaan Facebookissa. Sieltä se nousi median tietoon.

Pian tämän jälkeen virastosta otettiin Lesleyyn yhteyttä. 

– He kertoivat olevansa todella pahoillaan ja etteivät ymmärrä, miten tällaista voi tapahtua. He tuntuivat olevan siitä vähän häpeissään.

Lesleylle kerrottiin, että kortti olisi tosiaan lainvoimainen maskikuvasta huolimatta seuraavan viiden vuoden ajan. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa sitä riskiä, että matkustaessa tulisi ongelmia kuvan takia, joten hän varasi ajan uuden kortin hankkimista varten.

Huolimattomuudesta johtunut virhe

Virasto kertoi CNN:lle sähköpostitse lähettämässään tiedotteessa, että maskillisen kuvan päätyminen korttiin oli virhe.

– Asiakkaita pyydetään ottamaan kasvosuojaimet pois, kun heistä otetaan kuva. Tässä tapauksessa oli kyse huolimattomuudesta. Asiakasta olisi pitänyt pyytää ottamaan maski pois valokuvauksen ajaksi.

Tällä hetkellä tutkitaan, miten tällainen virhe saattoi tapahtua. Virastosta kerrotaan, että henkilökortti on voimassa, vaikka Lesleylla on maski. 

– Asiakkaaseen on otettu yhteyttä ja on sovittu tapaaminen uuden kuvan ottamista varten.

Täydellinen muisto korona-ajasta

Lesley ei ole yrittänyt käyttää maskillista henkilökorttiaan. Hän aikoo kuitenkin säilyttää kortin muistona elämästä pandemian keskellä.

– Tämä kuvastaa todellakin tätä aikaa. Se on myöhemmin täydellinen muisto menneestä, hän toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lähteet: CNN, Yahoo! Life

Lue myös:

    Uusimmat