Kasvomaskit voivat aiheuttaa haasteita parrakkaille – Jesse testasi pidemmällekin parralle sopivan maskin

Jesse löysi pidemmällekin parralle sopivan kasvomaskin: tältä se näyttää! 2:38
Videolla Jesse esittelee ja näyttää, kuinka erilaiset kasvomaskit toimivat parran kanssa.

Uutisaamun tv-ohjaaja Jesse Ristilä huomasi, kuinka hankalaa oli pitkän parran kanssa pitää kasvomaskia.

Pitkän parran takia tavalliset kasvomaskit ja kirurgiset suu-nenäsuojukset eivät tahtoneet pysyä Jesse Ristilän leuan alla. Esimerkiksi puhuminen maskin kanssa oli jatkuvassa käytössä haastavaa. Jo hetken kuluttua suun liikkuessa parta alkoi nousta kohti silmiä. Sen lisäksi maskin jatkuva näpelöinti ja suun peitoksi takaisin asettelu on epähygieenistä.

Jessellä on koronavuoden aikana ollut käytössä kankaisia kasvomaskeja ja kertakäyttöisiä kirurgisia suu-nenäsuojia. 

Ongelmista huolimatta Jesse ei halunnut luopua parrastaan, koska se kuuluu olennaisena osana hänen elämään ja imagoon. Vapaa-ajalla hän soittaa rockmusiikkia ja kesäisin hän harrastaa moottoripyöräilyä.

– Kyllähän mulla parta pitää olla. Halusin sen pitää, Jesse naurahtaa.

Jesse törmäsi kuitenkin verkossa äskettäin ekologisia kangasmaskeja valmistavaan suomalaisyritykseen, josta löytyi parrakkaille sopiva malli. Videolla Jesse esittelee ja näyttää, kuinka erilaiset kasvomaskit toimivat parran kanssa.

On hyvä huomioida, että kyseinen kankainen kasvomaski ei suojaa käyttäjää koronavirukselta eikä se ole virallinen hengityssuojain. Maskin tarkoitus on suojata muita maskin käyttäjän hengityksen pisaroilta.

Parta voi tehdä kasvosuojaimesta tehottoman 0:47
CDC:n mukaan tietyt kasvojen viiksi- ja partamallit häiritsevät suojaimen uloshengitysventtiilin toimintaa. Infograafi osoittaa millaiset parrat ja viikset tekevät hengityssuojaimista tehottomia.

Osittainen lähde: Taiga Colors

Lue myös:

    Uusimmat