Amerikkalainen viranomainen muistutti virheestä uimapaikoilla – ällöttävälle animaatiolle täystyrmäys

Yhdysvaltain tautikeskus muistuttaa sosiaalisessa mediassa, ettei vatsatautisena pidä mennä uimaan. Joidenkin mielestä kampanja meni roiskeen verran liian pitkälle, kertoo New York Post.

Helteinen kesä houkuttelee ihmisiä veden äärelle. Viilennystä kaipaavien kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei veteen tule pulahtaa, jos kärsii vatsataudista. Etenkin lapsiperheiden on hyvä ottaa tämä huomioon.

– Älä jätä tänä kesänä jälkeäsi altaaseen. Koko uima-altaan saastuttamiseen tarvitaan vain yksi ripulista kärsivä henkilö, Yhdysvaltain tautikeskus CDC muistuttaa Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Vatsatautia sairastavan ei tosiaan kannattaisi mennä uimaan allasveteen, sillä tauti voi tarttua veden välityksellä jo pienestä määrästä ulostetta. Ripulitaudit ovat ihoinfektioiden ohella yleisimmin allasvedestä saatuja tauteja, Terveyskirjasto kertoo.

Luonnonvesistä saadaan harvemmin infektioita kuin allasvedestä, mutta Suomenkin järvivesistä on saatu EHEC-infektioita ja norovirusripuleita. Uimarin ei kannatakaan päästää vettä suuhunsa missään uimapaikassa.

Animaatio kritiikin kohteena

Amerikkalaisen viranomaisen valistuksella on hyvä tarkoitus, mutta monen mielestä toteutus tökkii. Etenkin animaatio, jossa pikkutyttö liukuu liukumäkeä pitkin jättäen peräänsä ruskean vanan, on joutunut arvostelun kohteeksi.

– Nyt ainakin tiedämme, mihin CDC on oikeasti käyttänyt aikansa pandemian aikana, eräs Twitter-käyttäjä nälvii.

– Ei hyvänen aika! Teillä oli oikeasti graafinen suunnittelija, joka animoi pikkutytön liukumassa liukumäkeä ripuloiden? toinen kyseenalaistaa.

Osa kertoo voivansa animaation vuoksi pahoin ja pitää sitä tarpeettomana. Viestin kun olisi saanut perille myös sanallisesti.

Oli animaatiosta mitä mieltä tahansa, kannattaa vanhempien kertoa lapsilleen, ettei uima-altaaseen tule missään tapauksessa kakata.

Uskaltautuisitko tähän altaaseen? Videolla esitellään Yhdysvalloista löytyvää uima-allasta, joka ei todellakaan sovi heikkohermoisille. 

Uskaltaisitko astua tähän uima-altaaseen? 0:54

Lue myös:

    Uusimmat