Näetkö muuta kuin tyhjän uima-altaan? Kuvassa piilee tärkeä viesti vanhemmille – "Tuo on niin pelottavaa"

1:09
Katso myös: Näin opetat lasta uimaan.

Uima-allaskuvassa piilee tärkeä viesti vanhemmille.

Mitä sinä näet alla olevassa kuvassa? Ensinäkemältä voisi kuvitella, ettei otoksessa ole muuta kuin tyhjä uima-allas, mutta otoksessa piilee tärkeä sanoma. Kuvasta uutisoi muun muassa News.com.au.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Minkä värinen uima-asu lapsella kannattaisi olla?

Australialaisten sairaanhoitajien ylläpitämän CPR Kids -Facebook-ryhmän jakama kuva osoittaa, kuinka tärkeää on, että lapsella on yllään värikäs uima-asu. Sinisessä uima-asussa lasta voi olla lähes mahdotonta havaita altaasta, mikä vaikeuttaa huomattavasti lapsen mahdollisen ahdingon huomaamista.

Jos kuvaa katsoo tarkasti, voi nähdä oikeassa alakulmassa hieman tummemman kohdan. Tuo tumma kohta on altaan pohjalla uiskenteleva, vaaleansinisiin uimashortseihin pukeutunut lapsi. Lasta pyydettiin uimaan pohjalle kuvaa varten.

– Tuo on niin pelottavaa. En nähnyt lasta lainkaan [kuvassa], kommentoi eräs nainen kuvaa.

– Voi luoja, tämä on kauhistuttavaa, totesi toinen.

CPR Kidsin päivityksessä todetaan, että vesi oli kuvanottopäivänä myös poikkeuksellisen sameaa, koska allas oli ollut käytössä koko päivän. Niinpä vedessä oli paljon likaa ja aurinkorasvaa, joka teki lapsen havaitsemisesta entistä vaikeampaa.

CPR Kids suosittelee lapsille kirkkaanvärisiä uima-asuja, jotta heidät on helpompi havaita altaasta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja