Mainos

Älykkäitä ja tunnollisia – 7 yllättävää faktaa ainoista lapsista

Ainoana lapsena kasvanutta pidetään usein itsekkäänä ja turhamaisena. Tiede on kuitenkin selvittänyt, että nämä stereotypiat eivät pidä lainkaan paikkaansa.

Seuraavassa on seitsemän yllättävää faktaa, jotka liittyvät ainoana lapsena olemiseen.

1. Parempia arvosanoja

Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että ainoana lapsena kasvaminen ei aseta lasta lainkaan epäedulliseen asemaan, vaan päinvastoin. Ainoilla lapsilla todettiin olevan enemmän aikaa keskittyä esimerkiksi kotitehtävien tekoon. Seurantatutkimuksessa selvisikin, että he saavat parempia numeroita ja menestyvät todennäköisesti paremmin kuin sisarusten kanssa kasvaneet. 

2. Itsekkyydessä ei eroja

Ajatus siitä, että ainoat lapset olisivat muita itsekkäämpiä ja hemmotellumpia, on kumottu lukuisissa tutkimuksissa vuosien saatossa. Tutkimukset osoittavat, että ainoat lapset eivät ole lainkaan sen itsekkäämpiä kuin sisarusten kanssa kasvaneet. Sisarusten sijaan ympäristö ja kasvatus vaikuttivat enemmän tämän luonteenpiirteen kehittymiseen. Ainoilla lapsilla on sen sijaan todettu olevan keskimääräistä parempi itsetunto.

3. Hyvät välit vanhempiin

Ainoilla lapsilla on todettu olevan paremmat välit vanhempiinsa kuin sisarusten kanssa kasvaneilla. Ainoat lapset saavat vanhempiensa täyden huomion, ja he keskustelevat asioista enemmän ilman häiriötekijöitä. Hyvät välit johtuvat myös siitä, että ainoat lapset ovat tottuneet käymään vanhempiensa kanssa pitkiä keskusteluja jo pienestä pitäen.

4. Lapsilla eroja älykkyydessä

Ainoat lapset pärjäävät älyä vaativissa testeissä sisarusten kanssa kasvaneita paremmin. Vaikka tämä tieto saattaa kuulostaa ainoiden lasten mielestä hyvältä, ei kannata innostua liikaa. Älykkyyden on nimittäin todettu tasaantuvan iän myötä.

5. Tunnollisia ja kunnianhimoisia

Ainoiden lasten on todettu olevan kunnianhimoisia ja tunnollisia. Heillä on tavoitteita ja he ovat valmiita käyttämään paljon aikaa ja vaivaa päämääriensä saavuttamiseen. Joissain tapauksissa liiallinen perfektionismi voi kuitenkin kostautua. 

6. Viihtyvät paremmin itsekseen

Ainoiden lapsien on tutkittu puhuvan enemmän itsekseen. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että he ovat viettäneet enemmän aikaa yksikseen kuin sisarusten kanssa kasvaneet. Yksikseen puhumisesta on tullut tapa, joka jatkuu myös aikuisuuteen. Ainoat lapset viihtyvät tutkimuksien mukaan myös paremmin itsekseen.

7. Tunteiden hallinnassa eroja

Eräs tutkimus paljastaa ainoat lapset keskimääräistä aggressiivisemmiksi. Yksin kasvaneet eivät välttämättä ole yhtä taitavia hallitsemaan tunteitaan ja negatiivisia kokemuksiaan kuin sisarusten kanssa kasvaneet.

Video: Mikä saa äidin hermostumaan? Katso videolta lasten hauskat vastaukset!

Lähde: Techinsider

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.