Alkaako Red Bullin lähtölaskenta F1-sarjasta? Toto Wolffilla selvä näkemys edessä olevasta päätöksestä

Jos Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin käsitys on ajan tasalla, F1-sarjan moottorikehityksen jäädyttämistä vaatinut Red Bull tullaan jyräämään neuvottelupöydässä.

Red Bull menettää moottorivalmistajansa Hondan kauden 2021 jälkeen eikä talli ole toistaiseksi keksinyt ratkaisua tilanteeseensa. Siirtyminen Ferrarin tai Renault’n asiakkaaksi tuntuu mahdottomalta eikä Mercedes ole halukas antamaan moottoreitaan pahimman kilpailijansa käyttöön.

Red Bull on väläyttänyt ajatusta Hondan moottorien ottamisesta omien siipiensä suojaan, mutta ehtona tähän on nopea päätös moottorikehityksen jäädyttämisestä ensi vuoden ajaksi. F1:ssä tekninen sääntöuudistus on jo siirretty vuodella eteenpäin kauteen 2022.

Red Bull on uhannut jopa lähteä lajista, jos se ei saa tahtoaan läpi moottoriasiassa. Hyvää kehitystyötä voimayksikkönsä kanssa tekevä Renault ja surkeasti tällä kaudella moottorinsa kanssa onnistunut Ferrari ovat kuitenkin jäädytystä vastaan, mikä riittää Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan ratkaisemaan asian.

– Uskoakseni, jos kaksi tallia tai kaksi moottorivalmistajaa on sitä vastaan, se ei voi tulla voimaan, Wolff kommentoi Imolan kisaviikonloppuna.

Wolff ymmärtää syyt kahden autojätin mielipiteen taustalla. Mercedes puolestaan ottaisi mielellään vastaan päätöksen, joka estäisi kilpailijoita ottamasta sen etumatkaa kiinni.

– Heillä (Ferrarilla ja Renault’lla) on syynsä, miksi he vastustavat sitä ja toisaalta me lähestymme asiaa samalla tavalla kuin Honda ja Red Bull.

– Renault ja Ferrari ovat olleet aika suoria kannastaan, joten valitettavasti en usko sen toteutuvan, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat