Honda ravisutti F1-sarjaa dramaattisella ilmoituksella – lähde: nyt vetäytymispäätöksen todellinen syy paljastui

Honda kertoi viime viikolla yllätysuutisen, kun se päätti vetäytyä F1-sarjasta. Honda on tällä hetkellä Red Bullin ja AlphaTaurin moottoritoimittaja. Mutta miksi Honda sitten vetäytyy sarjasta? Auto, Motor und Sport uskoo tietävänsä syyn.

Honda perusteli päätöstä omassa tiedotteessaan sillä, että vetäytyminen liittyi yhtiön ilmastopolitiikkaan. Hondan mukaan formuloiden hybridimoottorit eivät sovi sen linjaan.

Auto, Motor und Sportin mukaan todelliset syyt ovat aivan toisaalla. Lehden tietojen mukaan Honda päätti vetäytyä siksi, koska sen automyynti takkuaa. 

Honda tiedostaa myös sen, että se ei pysty päihittämän Mercedestä, mikäli se ei pysty panostamaan kunnolla moottoreiden kehitystyöhön.

AmuS viittaa myös F1:n tulevaan budjettikattoon, jonka myötä valmistajat eivät voi syytää poskettomasti rahaa moottoreihin.

Ongelmakohdaksi on muodostumassa Mercedes, jolla on tällä hetkellä Hondaa parempi moottori. AmuSin mukaan Mercedeksen moottori tuottaa 30 hevosvoimaa enemmän kuin Hondan kone.

Japanilaisyhtiön vetäytyminen on ajanut Red Bullin vaikeaan asemaan. Red Bull kun ei saa moottoreita Mercedekseltä tai Ferrarilta. Samalla sen suhteet Renaultin kanssa ovat pahasti jäissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja