Mercedekseltä tyly ilmoitus: Red Bullin turha odottaa mestarimoottoria – Toto Wolff vihjaa kuitenkin yllätyskäänteestä

8:29
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoi näkemyksensä Red Bullin ja Hondan erosta.

F1-sarjan johtava moottorivalmistaja Mercedes ei aio aloittaa neuvotteluita ilman moottoritoimittajaa kauden 2021 päätteeksi jäävän Red Bullin kanssa. Mersu-pomo Toto Wolffin mukaan Red Bullilta saatetaankin nähdä yllätysveto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin ja sen kakkostiimin AlphaTaurin nykyinen moottorivalmistaja Honda ilmoitti viime viikolla vetäytyvänsä formula ykkösistä reilun vuoden kuluttua.

Ensi kaudesta alkaen Williamsin, Aston Martinin ja oman tehdastiiminsä lisäksi myös McLarenille moottoreita toimittava Mercedes ei tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan edes mieti Red Bullin kanssa neuvottelemista.

– Ei. Olemme melkein siinä tilanteessa, ettemme voi valmistaa voimayksiköitä kaikille. Kapasiteettia ei siis ole, Wolff kommentoi tallipäälliköiden lehdistötilaisuudessa Saksan Nürburgringillä.

Ferrarilla on tällä hetkellä asiakkainaan Alfa Romeo ja Haas. Sen sijaan Red Bullin entisellä valmistajalla Renault’lla ei ole ainuttakaan oman tehdastiiminsä lisäksi. F1-sarjan sääntöjen mukaan vähiten asiakkaita omaavan on tarvittaessa otettava ilman moottoria jäävä talli omaan leiriinsä.

Riitaisasti Renault’lta vuoden 2018 päätteeksi lähtenyt Red Bull ei ole ranskalaisyhtiön tallipomon mukaan ottanut vielä yhteyttä heihin.

– Voin vahvistaa, etten ole saanut yhteydenottoa Red Bullilta moottoreiden toimittamiseen liittyen, Abiteboul vitsaili.

Ferrarin Mattia Binotto sen sijaan piti mahdollisena, että italialaistiimin on pohdittava asiaa. Wolff uskoo, että Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko on jo askeleen edellä asiassa.

– Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö Helmutilla olisi b-suunnitelmaa. Tuskin heidän tarvitsee tukeutua yhteenkään nykyiseen moottoritoimittajaan, Wolff vihjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja