Alexandria puki rintaliivejä ylleen, kun hän tunsi patin: "Itsestään kiinnittyvät rintaliivit pelastivat henkeni"

Alexandrian mukaan itseliimautuva alusasu luultavasti pelasti hänen henkensä. Rintaliivien pukeminen johti lopulta syövän löytymiseen.

Video: Opettele tutkimaan rintasi – näin teet sen oikein!

– Itsestään kiinnittyvät rintaliivit pelastivat henkeni. En liioittele. Antakaa, kun perustelen, Alexandria Whitaker kirjoittaa.

Whitaker kertoo Hello Giggles -sivustolla, miten itseliimautuva alusasu luultavasti pelasti hänen henkensä alkuvuonna 2018.

"Tällä kertaa kuitenkin tunsin möykyn..."

Whitaker oli tapaamassa ystäväänsä, ja he olivat menossa illalla ulos. Whitaker puki ylleen ihoon liimautuvat rintaliivit, kuten oli tehnyt satoja kertoja ennenkin.

– Tällä kertaa kuitenkin tunsin möykyn oikeassa rinnassani, kun liimasin liivejä iholleni. Se tuntui oudolta, varsinkin, kun oli kulunut vain noin kaksi viikkoa siitä, kun olin viimeksi käyttänyt liimautuvia liivejäni, enkä silloin ollut tuntenut mitään outoa, Whitaker  kuvaa.

Whitaker ei kuitenkaan huolestunut asiasta. Hän vietti hauskan illan ulkona ja muisti möykyn vasta seuraavana aamuna. Patti oli edelleen olemassa.

– Ei vaatinut myöskään paljoa työtä löytää sitä. Tunsin möykyn vain kuljettaessani sormiani ihoni yli – ei kourimista ja tökkimistä, kuten vuositarkastuksessa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Rinnasta löytyi syöpä

Whitakerin ystävä työskentelee sairaanhoitajana, ja Whitaker pyysi häntä tutkimaan rintansa. Ystävän mukaan patti ei "luultavasti ollut mitään", mutta hän kehotti Whitakeria silti menemään lääkäriin.

Whitaker meni lääkäriin. Ultrauksen jälkeen lääkäri päätti tehdä mammografian. Whitaker alkoi hermostua.

– Äitini ja minä odotimme toimistossa mammografian tuloksia, ja hoitaja kertoi, että he näkivät "massan". Silti he sanoivat, ettei minun pitäisi huolestua, koska tämän testin perusteella ei voinut päätellä mitään muuta.

Whitakerilta otettiin koepala. Lääkärin soitto oli sokki: Whitakerilla oli sittenkin rintasyöpä.

Haluaa nyt jakaa tietoa syövästä

Vain viikon kuluttua Whitaker oli jo tavannut kirurgin ja useita onkologeja, jotka suunnittelivat hänen hoitonsa. Whitaker aloitti kemoterapian ja menetti hiuksensa.

Hän yritti etsiä netistä tietoa nuorten naisten rintasyövistä, muttei löytänyt paljoakaan. Hän päätti alkaa levittää tietoa blogin ja sosiaalisen median kautta.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Lukemattomien sekä lääkäreiden että ystävien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen minulle on selvää, että suurin osa ihmisistä ei tiedä, että tämä voi tapahtua kelle vain, iästä riippumatta, Whitaker kuvailee.

– Toivon, että avoimuuteni ei vain auta muita nuoria naisia, jotka kamppailevat rintasyövän kanssa, vaan myös rohkaisee nuoria naisia olemaan tietoisia kehoistaan ja tutkimaan itseään säännöllisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja