Miten puet rintaliivisi? Voi kertoa persoonastasi yllättäviä asioita

0:17

Somessa ihmeteltiin taannoin oikeaa tapaa pukea rintaliivit. Voisi todeta, että kukin tallatkoon tyylillään. Rintaliivien pukemistyyli voi kuitenkin kertoa jotain tallaajasta itsestään, uskoo Redbook-lehden haastattelema kirjailija.

Videolla kerrotaan #vapautarinnat-kampanjasta.

Rintaliivien pukeminen kuuluu miltei jokaisen naisen aamurutiineihin – ellei satu kapinoimaan pakkopukeutumista esimerkiksi #vapautarinnat-kampanjan innoittamana.

Se, miten liivinsä pistää ylleen, voi kertoa naisen persoonallisuudesta, uskoo kehonkieltä ja käyttäytymistä tutkinut kirjailija Patti Wood. Hän jakaa ihmiset neljään eri persoonallisuustyyppiin: ajureihin, tukijoihin, vaikuttajiin sekä varojiin.

– Kaikki mitä teet, ja miten sen teet, on osa tarinaasi, Wood sanoo.

Näin Woodin luokittelee naisten persoonat sen mukaan, miten he rintaliivinsä pukevat.

Kiinnität hakaset selän takana

Woodin mukaan rintaliivien kiinnittäminen selän takana tarkoittaa, että ihminen on luonteeltaan ”tukija”. Se tarkoittaa, että henkilö kunnioittaa perinteitä ja käyttäytyy vanhojen tapojensa mukaisesti. Wood uskoo tällaisen henkilön omaksuneen rintaliivien pukemistavan äidiltään tai ystäviltään – ja miksi vaihtaa hyväksi todettua?

Kiinnität hakaset edessä ja kierrät rintaliivit paikoilleen

Rintaliivien kiinnittäminen hakaset nähden kielii Woodin käsityksen mukaan ”vaikuttaja”-persoonallisuudesta. Tällainen nainen haluaa tulla arvostetuksi ja tuetuksi sekä tiedostaa, millaisena muille näyttäytyy. Koska ”vaikuttaja” haluaa olla parhaimmillaan, hän kiinnittää rintaliivinsä hakaset niin, että näkee ne. Näin voi varmistaa, että hakaset todella ovat ja pysyvät kiinni.

Käytät edestä kiinnitettäviä rintaliivejä

Woodin mukaan edestä kiinnitettäviä rintaliivejä käyttävät naiset ovat ”ajureita”, jotka suuntaavat katseensa eteenpäin. Tehokkaasti tehtävästä toiseen rientävä persoonallisuustyyppi suosii edestä kiinnitettäviä rintaliivejä, koska hakasten etsiminen ja rintaliivien pyörittely vie turhaa aikaa.

Puet rintaliivit yläkautta

Rintaliivinsä hakaset ensin kiinnittävä ja sitten vasta pukeva nainen on Woodin teorian mukaan ”varoja”. Tällainen nainen haluaa varmistua, että asiat – kuten rintaliivit – ovat kohdallaan. Siksi hän kiinnittää rintaliivin hakaset kerran paikalleen ja kiemurtelee niistä ulos tai niihin sisään ne riisuessaan tai pukiessaan.

Lähde: Redbook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja