Mainos

Alat ymmärtää, ettet ole enää nuori – nämä ajatukset pyörivät jokaisen 25-vuotiaan mielessä

Kaksikymmentäviisi on ristiriitainen ikä. Olet astumassa aikuisuuteen, vaikka vasta vähän aikaa sitten olit huoleton opiskelija. 

Kun olit kolmetoista, halusit epätoivoisesti olla seitsemäntoista. Kun olit 17, halusit ehdottomasti olla parikymppinen. Kun täytit 21 vuotta, aloit ymmärtää, ettet ole enää teini. Tästä syystä 25 ikävuoden saavuttaminen voikin tuntua melko hämmentävältä.

Tämä ikä on virstanpylväs kohti aikuisuutta. Se on samalla ristiriitaista, jännittävää ja ihanaa. Vaikka ristiriidat kuinka repisivät, kannattaa muistaa, että 25 on itse asiassa todella hyvä ikä.

15 ajatusta, jotka vain 25-vuotiaat ymmärtävät

1. Yhtäkkiä tunnet olevasi vastuussa itsestäsi. Alat ymmärtää sananlaskun "sitä niittää, mitä kylvää" merkityksen. Tästä ei ole enää paluuta.

2. Eteenpäin meneminen pelottaa. Panokset tuntuvat korkeammilta nyt, kun alat valmistautua aikuisuuteen ja olet pääsemässä irti holtittomasta nuoruudestasi.

3. Se tunne, kun ymmärrät, ettet ole enää nuori. Se voi olla todella pelottavaa, mutta tuntua samalla todella hyvältä. Onko rippikoulusta todella jo kymmenen vuotta? 

4. Sinusta tuntuu hyvältä, ettet ole enää parikymppinen. Aamuyöhön kestäneet juhlat tuntuivat aluksi mukavalta, mutta myönnä pois, sinusta on ihanaa sanoa olevasi liian vanha siihen. Voit sen sijaan jäädä hyvillä mielin kotiin. 

5. Tunnet hämmennystä, kun tajuat, että todella moni luokkatovereistasi on ehtinyt jo naimisiin. Eniten hämmennystä tuottaa kuitenkin se hetki, kun Facebookisi alkaa täyttyä vauvakuvista. Missä välissä tämä tapahtui? 

6. Alat ymmärtää, että palkka kannattaa käyttää muuhunkin kuin shotteihin. 

7. Tajuat, että omilla vanhemmillasi tai isovanhemmillasi oli sinun iässäsi jo kolme lasta. Siis vakavasti ottaen, miten ihmeessä kenelläkään 25-vuotiaalla voi olla jo kokonainen perhe! Tämän tajuttuasi kunnioitat vanhempiasi aivan uudella tavalla.

8. Tunnet riemua siitä, että viiden vuoden uurastus jäätelökioskilla tai vaatekaupassa ei ole valunut hukkaan, vaikka siltä se silloin tuntuikin. Näistä todella oli hyötyä työnhaussa.

9. Uskoit, että todellinen maailma alkaa vasta valmistumisen jälkeen. Se tunne, kun saat vihdoin oman alasi töitä, voi tuntua epätodelliselta. Olenko nyt todella aikuinen?

10. Se tunne, kun katsot parikymppisiä ja tunnet itsesi vanhaksi.

11. Saatat tuntea yhtäkkiä outoa tyytymättömyyttä tämän hetkiseen elämääsi, mutta et ole varma mistä se johtuu.

12. Alat tuntea pelkoa kolmekymppistesi lähestymisestä. Nyt ajatus tikittää takaraivossasi kuin aikapommi. Siihen on enää viisi vuotta, apua!

13. Nuorena ei tarvitse nukkua, mutta 25-vuotiaana täytyy. Koet ristiriitaa siitä, että haluaisit samaan aikaan juhlimaan, mutta samaan aikaan myös koet suurta tarvetta päästä nukkumaan aikaisin. Elämä on täynnä vaikeita päätöksiä.

14. Koet pakokauhua sen suhteen, ettet oikein tiedä mihin elämäsi on menossa, tai missä oikein on sinun paikkasi. Älä huoli, vielä monet kolmekymppisetkin miettivät tätä. 

15. Rakastat sitä faktaa, että olet tarpeeksi vanha ja viisas ihmetelläksesi nykyteinien pukeutumista ja käytöstä. Olit heidän ikäisensä kauan sitten...

VIDEO: Jos työelämä väsyttää toisinaan, tässä kätevät vinkit työtehtävien välttelyyn.

1:02

Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.