Älä unohda tätä – lihomisriski voi kasvaa jopa 450 prosenttia

Ruokailurytmillä on tutkimusten mukaan väliä painonhallinnan kannalta. Erityisen tärkeää olisikin nauttia ravitseva aamiainen.

Terveellinen ja monipuolinen aamiainen käynnistää kehosi uuteen päivään ja pitää sinut pirteänä pitkään. Tutkimuksissa on havaittu, että aamiaisen säännöllisesti nauttivat hyötyvät syömästään ateriasta terveydellisesti.

Tutkimuksissa on havaittu, että aamiaisen säännöllisesti nauttivilla on pienempi painoindeksi. Ravitseva aamiainen pitää verensokerin tasaisena ja olon kylläisenä lounaaseen asti. Tutkimusten mukaan säännöllinen aamiaisen väliin jättäminen kasvattaakin lihomisen riskiä jopa 450 prosenttia.

Aamiainen on näin ollen ehdottoman tärkeä erityisesti laihduttajille. Säännöllinen ateriaväli pitää energiatasot tasapainossa, eikä yllättävä mässäyshimo pääse yllättämään. Nauti siis päivittäin monipuolinen aamiainen, joka sisältää erityisesti paljon kuituja ja proteiinia. Kuidut laittavat aineenvaihduntasi käyntiin ja proteiini pitää nälän loitolla.

Terveellisen aamiaisen salat

Herää aamulla vartin verran normaalia aikaisemmin, niin ehdit panostaa terveelliseen aamiaiseen:

1. Nauti aamiaisella proteiinia, jota saat rasvattomista/vähärasvaisista maitotuotteista, munan valkuaisesta ja vähärasvaisesta lihaleikkeleestä.

2. Hyvä aamiainen sisältää noin 5 grammaa kuitua. Tämän määrän saat nauttimalla kokojyvätuotteita, kuten ruisleipää, täysjyvämurotuotteita, sekä hedelmiä ja/tai marjoja. Samalla saat myös tarpeelliset vitamiinit ja kivennäisaineet.

3. Muista juoda! Reilu lasillinen vettä herättelee aineenvaihduntaasi aamiaisella.

Lähteet: Women's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja