Mainos

Ala-aste kielsi oppilailta halaamisen: ”On parempi, että lapset oppivat olemaan varovaisia jo nuorena”

Peruskoulu on asettanut oppilailleen erikoisen kiellon, joka on kuumentanut tunteita myös vanhempien keskuudessa.

Australian Geelongissa nuoret koululaiset ovat olleet innokkaita halailijoita, ja halauksia on jaettu niin opettajien kuin toisten lasten kesken. Tämä ilo on kuitenkin päätetty lopettaa, sillä peruskoulun rehtori kehottaa nyt oppilaitaan löytämään halailun sijaan muita keinoja kiintymyksen osoittamiseen.

Rehtorin mukaan erikoiselta kuulostavaan halauskieltoon ei ole olemassa erityistä syytä, vaan kielto on hänen mukaansa nykypäivänä aivan luonnollinen toimintatapa.

–  Nykypäivänä olemme tietoisia lasten suojelemisesta ja on parempi, että lapset oppivat olemaan varovaisia jo nuorena, rehtori Grant kertoo.

Kiellolla halutaan kunnioittaa jokaisen henkilökohtaista tilaa

Opettajia on kehotettu opettamaan oppilailleen vaihtoehtoisia tapoja kannustaa tai lohduttaa toisia. Myös vanhemmille on lähetetty kirje, jossa opetusta kehotetaan jatkamaan myös kotioloissa.

– Ylävitoset tai sanalliset viestit ovat yksinkertaisia tapoja kehua toista, rehtori kertoo.

Oppilaat ovat ottaneet neuvon turhankin kirjaimellisesti, sillä osa lapsista on kieltäytynyt halamaasta vanhempiaan. Tästä syystä opettajat ovat joutuneet muuttamaan ilmaisutapoja, jolla he kertovat uudesta säännöstä oppilaille. 

Uutinen on nostattanut tunteita vanhempien keskuudessa, jotka eivät ole voineet uskoa kiellon olevan totta. Osa vanhemmista onkin luullut kieltoa koulun järjestämäksi pilaksi. Eräs tuohtunut isä on muistuttanut rehtoria siitä, että psykologisten tutkimusten mukaan halailu ja kosketus kuuluvat ihmisten perustarpeisiin. 

Rehtorin mukaan lapsia ei kuitenkaan rangaista halailusta, vaan tämän uuden säännön rikkoville lapsille pidetään puhuttelu, jossa heitä muistutetaan kunnioittamaan jokaisen henkilökohtaista tilaa. 

Lähde: HeraldSun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.