Mainos

Äiti väittää: Shampoon käytöstä kaksivuotiaalle hirvittävät seuraukset

Lääkärien mukaan voi kulua jopa viikkoja, ennen kuin lapsi toipuu tapauksesta ennalleen.

Eräs äiti toivoo mahdollisimman monen vanhemman tietävän, että niinkin viattomalta tuntuva asia kuin shampoo voi aiheuttaa lapselle vakavia ongelmia. Australialaisäiti Jaime Wellings lisäsi viime viikolla Facebookiin varoituksen, jossa hän kertoo suositun shampoon aiheuttaneen hänen kaksivuotiaalle tyttärelleen kemiallisia palovammoja niin niskaan kuin kasvoihin.

Äidin tyttärestään jakamat kuvat todistavat, kuinka punoittavaksi ja näppyläiseksi tytön iho oli hiustenpesun myötä muuttunut. Sunsilk-tuotemerkki ei ollut perheessä uusi, vaan Wellings kertoo käyttäneensä saman merkkistä tuotetta jo vuosien ajan. Vaikka shampoo ei olekaan varsinaisesti tarkoitettu lapsille, missään ei äidin mukaan kielletä, etteikö sitä saisi käyttää lasten hiustenpesuun.

Valmistaja ei ole saanut muita valituksia kyseisestä tuotteesta

Tapauksesta tekee erityisen jrkyttävän äidin mukaan se, että lääkäreiden mukaan iho-oireista toipuminen voi viedä jopa viikkoja, vaikka tytön ihoa hoidetaankin koko ajan lääkettä sisältävillä voiteilla.

– Se nousi ympäri ympäri hänen kasvojaan, punaisena ja pahkuraisena. Sydämeni todella särkyi saatuani tietää, että shampoo voi todella aiheuttaa jotain tällaista.

– Hän on todella rakkulainen. Jotkut niistä ovat kuivuneet ja aiheuttavat hänelle epämukavaa kutinaa, Wellington lisää.

Wellington otti välittömästi yhteyttä shampoon valmistajaan, joka oli äidin mukaan aluksi kyseenalaistanut, oliko äiti mahdollisesti jättänyt lapsensa kylpyyn ilman valvontaa. Näin ei kuitenkaan äidin mukaan ollut. 

Valmistajan mukaan he eivät ole saaneet muita valituksia kyseisestä tuotteesta, mutta lupasivat kuitenkin ryhtyä testaamaan tuotetta tapauksen selvittämiseksi. 

***

1:09

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja