Mainos

Äiti piti kuolleen kolmevuotiaansa vierellään 11 päivää: "Se, että hän oli kotona, auttoi meitä suremaan"

Kuolemansa jälkeen kolmevuotias tyttö siirrettiin äidin ja isän toiveesta omaan huoneeseensa odottamaan hautajaisia.

Ilse Fieldsend menetti tyttärensä tämän ollessa vain 3-vuotias joulukuussa 2013. Pieni Georgia-tyttö sai yllättävän aivovaltimon pullistuman, joka koitui hänen kohtalokseen.

Tytär menehtyi äitinsä viereen, mutta kuolemansa jälkeen hänet siirrettiin äidin ja James-isän toiveesta omaan huoneeseensa odottamaan hautajaisia. Tyttö oli kotona 11 päivää, kertoo New Zealand Herald -lehti.

– Tiedän, että jotkut ajattelevat tekomme olevan shokeeraava, mutta meille siinä oli järkeä, Fieldsend selitti.

– Tyttäremme ruumiin kuului olla kanssamme, ei ruumishuoneella. Se, että hän oli kotona, auttoi meitä suremaan.

Georgian elintoimintoja pidettiin keinotekoisesti yllä viisi tuntia valtimonpullistuman jälkeen. Menehdyttyään tyttö toimi elintenluovuttajana. Hänen elimensä pelastivat neljä ihmistä, ja kahden ihmisen näön.

– Se oli kamalaa, mutta tiesimme, että jos jotakin tapahtuisi (pojallemme) Joshualle, haluaisimme, että hän saisi luovutetun elimen, Fieldsend kuvaa.

Elintenluovutuksen jälkeen tyttö vietiin ruumishuoneelle.

– Minua pelotti nähdä hänet siellä. Ajattelin, että se olisi järkyttävää. Mutta hänen silmäluomiensa alle oli asetettu keinotekoiset silmämunat, joten ainoa merkki (elinluovutus)leikkauksesta oli viiva hänen rinnastaan aina napaan asti. Hän näytti kauniilta.

Ruumishuoneen työntekijä kysyi, haluaisiko perhe viedä tytön kotiin.

– En ollut edes tajunnut, että se on vaihtoehto, mutta James ja minä tiesimme vaistonvaraisesti, että halusimme toimia niin. Emme olleet vielä ymmärtäneet, että hän on poissa. Halusin yksinkertaisesti viedä Georgian kotiin, minne hän kuului.

"Kukaan ei voi tuomita, ennen kuin on itse ollut samassa tilanteessa"

Georgian huoneen lämpötilaa piti laskea, jotta hänen ruumiinsa säilyisi mahdollisimman hyvin. Fieldsend pohti, oliko tytön tuominen kotiin vaarallista tai epäterveellistä mulle perheelle. Talviaika auttoi huoneen viilentämisessä.

– Hänen kehonsa oli kylmä, mutta hän näytti ja tuntui pieneltä tytöltäni, Fieldsend kuvaa.

James istui tyttärensä vieressä usein päivisin. Fieldsend ei saanut öisin unta; öisin hän valvoi tytön vierellä kertoen tälle, miten paljon tätä rakastaa. Perheen pojalle siskon kerrottiin olevan vain unessa.

Perhe ja ystävät suhtautuivat tietoon Georgian pitämisestä kotona sekavin tuntein. Osa halusi tulla katsomaan häntä, mutta toiset halusivat muistaa tytön eloisana.

– Kukaan ei kritisoinut minua, mutta jotkut tuijottivat kuin sanoen ”miten saatoit?”. Muttei kukaan voi tuomita, ennen kuin on itse ollut samassa tilanteessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen tapaus, jossa perhe pitää menehtynyttä läheistään kotona. Russell Davidson, 50, halusi itse päättää, mitä vaimonsa ruumiilleen tapahtuu. Sydämensä murtanut aviomies nukkui vaimonsa ruumiin kanssa kuuden päivän ajan, koska ei halunnut viedä tätä ruumishuoneelle.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.