Mainos

Äiti pelkää lapsensa imettämistä: Vauvalla syntyessään jo kaksi hammasta

Tuore äiti on ryhtynyt pelkäämään pienen tyttövauvansa imettämistä sen jälkeen, kun vauva syntyi suussaan kaksi etuhammasta.

Useimmille vauvoille ensimmäiset hampaat ilmestyvät noin kuuden kuukauden iässä, mutta ei englantilaiselle Ella-Roselle. Tämä vauva sai kätilöt ja hoitajat hämilleen syntymällä kaksi hammasta suussaan.

Synnytyksessä tapahtui kaksi ihmettä

Äiti Samantha Lines, 29, synnytti terveen tytön helmikuun kuudes päivä keisarileikkauksella. Lapsen vanhemmat eivät olisi voineet olla onnellisempia, sillä he olivat yrittäneet raskautta jo pitkään ja kärsineet useista keskenmenoista. Linesille oli diagnosoitu aikoinaan myös munasarjojen monirakkulatauti, jonka vuoksi raskautta pidettiin epätodennäköisenä.

– Se oli pitkä ja vaikea synnytys keisarileikkaukseksi. Olin täysin harhainen kaikesta siitä morfiinista ja kipulääkkeistä, Lines kertoo synnytyksestä.

Jo pelkkä lapsen saaminen oli ihme, mutta pian synnytyksen jälkeen tilanne muuttui vieläkin ainutlaatuisemmaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yhtäkkiä kätilö sanoi, että lapsellani on kaksi etuhammasta. Se oli täydellinen yllätys. Jokainen on sanonut minulle, että kuinka mahtavaa, että vauvallani on etuhampaat, mutta minulla ei ollut hajuakaan siitä, kuinka harvinaista se on, Lines kertoo.

Hampaat vaativat vain hieman totuttelua 

Kaiken ilon ja onnen keskellä on kuitenkin yksi asia, joka on alkanut huolestuttaa äitiä toden teolla – imettäminen.

– Täytyy myöntää, että olen hermostunut Ella-Rosen imettämisestä, mutta hänen hampaansa ovat pienet, joten toivotaan, ettei se ole liian tuskallista. Minulla on pulloja, jos siitä tulee liian vaikeaa, mutta asia näyttää hyvältä tällä hetkellä.

Vanhempia on kehotettu pitämään hampaita silmällä, sillä ne saattavat pudota ja aiheuttaa tukehtumisvaaran. Äiti kertoo etsineensä tietoa vastasyntyneiden hampaista netistä, mutta etsintä ei ole tuottanut tulosta. 

– En ole varma, pitäisikö niitä harjata vai ei. Ne näyttävät niin herkiltä, etten tiedä pitäisikö minun koskettaa niitä lainkaan, Lines kertoo.

Äiti ei kuitenkaan usko hampaiden aiheuttavan pidemmän päälle harmia, ne ovat vain asia, johon heidän on totuttava uuden vauva-arjen lisäksi.

***

3:30


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.