Mainos

"Rokottakaa lapsenne" – äiti jakoi varoittavat kuvat vauvansa vesirokosta

"Miettikää sitä riskiä, johon asetatte muut avuttomat lapset, jotka ovat liian nuoria tai joita ei pysty rokottamaan", kehottaa vesirokkoa sairastavan pikkuvauvan äiti.

Hyvin huolestuttavat kuvat pienestä Elijah-vauvasta leviävät vauhdilla Facebookissa. Kuvat on ottanut Kayley Burke, 11-kuukautisen Elijahin äiti. 

Pieni poika on täysin kivuliaiden rakkojen ja haavojen peittämä. Äidin Facebook-päivityksellä onkin tärkeä sanoma: rokottakaa lapsenne.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Pieni Elijah on liian nuori saamaan vesirokkorokotetta itse. Estääkseen pieniä vauvoja saamasta tätä inhottavaa tautia, australialaisäiti kehottaa isompien lasten vanhempia viemään lapsensa rokotettavaksi.

– Rokottakaa lapsenne, ihmiset... Nämä kuvat osoittavat, miksi. Meidän pieni poikavauvamme, joka on liian nuori rokotettavaksi, sairastui vesirokkoon. Siitä on melkein jo viikko, kun ne (rakot) ilmestyivät, äiti kirjoittaa liki 90 000 kertaa jaetun päivityksensä yhteydessä. 

Mikä pahinta, pieni Elijah joutui sairaalaan vesirokon aiheuttamien jälki-infektioiden vuoksi.

Suomessa vesirokon ehkäisemiseksi käytössä on tehokas rokote. Se ei kuitenkaan kuulu yleiseen rokotusohjelmaan. Rokote voidaan turvallisesti antaa yli 1-vuotiaille.
Lähde: Terveyskirjasto

– Se on kamalaa. En keksi mitään pahempaa kuin katsoa hänen käyvän tätä läpi, Kayley kertoi Sunshine Coast Dailylle. 

– Uskon vahvasti rokotteisiin ja olen varma, että jos hän olisi tarpeeksi vanha saadakseen rokotteen, hän ei olisi niin kipeä.

Myös äiti itse sekä Elijahin 3-vuotias sisar, Kaliah, sairastuivat myös. Kaliahin tila ei kuitenkaan ole läheskään niin paha kuin pikkuveljensä. Hän oli ehtinyt saada rokotteen juuri ennen sairastumistaan.

Video: Tämä pieni poika sairastaa harvinaista ihosairautta.

4:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.