Aikuinen poika piti äitiään määräilevänä robottina ja irrotti häneltä pään – oikeus katsoi silmittömän verityön murhaksi, mutta jätti ilman rangaistusta

Kainuun käräjäoikeus on katsonut 41-vuotiaan miehen syylliseksi äitinsä murhaan ja hautarauhan rikkomiseen. Oikeus jätti miehen tuomitsematta rangaistukseen, koska hänet katsottiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

MTV Uutiset ei kerro miehen nimeä, sillä oikeus katsoi hänet rikosten tekohetkellä mielisairauden takia kykenemättömäksi ymmärtämään tekojaan ja säätelemään käyttäytymistään.

Mies tappoi seitsemänkymppisen äitinsä poikkeuksellisen raa'asti ja julmasti viime heinäkuussa Kuhmossa. Henkirikoksen syyksi paljastui se, että mies luuli äitiään robotiksi ja kuvitellut tietävänsä, miten "robotti eliminoidaan".

Henkirikos tapahtui uhrin rivitaloasunnon ulkopuolella.

Tämän jutun sisältö voi järkyttää.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun mies meni äitinsä luokse kylään ilmoittamaansa aikaisemmin ja käyttäytyi erikoisesti.

Hän oli väkivaltainen äitinsä puolisoa kohtaan ja haki seuraavana yönä hautaristin hautausmaalta. Hän kertoi myös eräälle läheiselleen, että äiti oli "haukkunut ja määräillyt häntä useita vuosia".

Läheinen todisti oikeudessa, että mies kertoi miettineensä pitkään, mitä asialle tekisi ja oli päätynyt siihen, että hänen pitäisi tappaa äitinsä. Läheisen mukaan mies oli kohdistanut jo aiemmin äitiinsä väkivallan uhkaa.

Silmitöntä väkivaltaa

Mies tappoi äitinsä rajusti pahoinpitelemällä. Hän löi äitiään nyrkeillä päähän, jonka seurauksena äiti kaatui selälleen betoniselle terassille.

Tämän jälkeen mies jatkoi äitinsä hakkaamista nyrkein ja yritti katkaista uhrinsa jalan potkimalla. Mies potki äitiään myös muualle kehoon niin, että äidiltä murtui kylkiluita.

Äiti pääsi kuitenkin vielä nousemaan ylös ja pyrki pois tilanteesta. Mies haki äitinsä asunnosta fileerausveitsen ja viilsi äidin kurkun auki. Väkivalta jatkui lukuisilla veitseniskuilla kaulan alueelle ja päähän.

Verityön päätteeksi mies irrotti äitinsä pään ja kantoi sen muovipussissa roskikseen.

Käräjäoikeus piti henkirikosta suunnitelmallisena ja erityisen raakana ja julmana.

Oikeus määräsi miehen maksamaan äitinsä kolmelle perheenjäsenelle yhteensä yli 21 000 euroa kärsimyksestä ja haitasta.

Lue myös:

    Uusimmat