Poikaa syytetään äitinsä murhasta Kuhmossa: Uhrin pää irtosi silmittömän väkivallan jälkeen – hätäkeskuspuhelu paljasti äidin pelon

Nelikymppistä miestä syytetään äitinsä murhasta Kuhmossa. Miehelle luettiin tänään syytteet murhasta ja hautarauhan rikkomisesta Kainuun käräjäoikeudessa.

Henkirikos tapahtui heinäkuun 19. päivä Kuhmossa seitsemänkymppisen naisen rivitaloasunnon ulkopuolella.

Jutun sisältö voi järkyttää.

Syytteen mukaan mies löi seitsemänkymppistä äitiään ensin nyrkillä päähän, jonka jälkeen äiti kaatui selälleen betoniselle terassille. Sen jälkeen mies löi maassa makaavaa äitiään seitsemän kertaa nyrkillä kasvoihin ja polkaisi äitiään kolmesti jalkaan tarkoituksenaan katkaista äitinsä jalka. Lisäksi mies potkaisi äitiään syytteen mukaan ainakin kahdesti rintaan.

Äiti nousi vielä iskujen ja potkujen jälkeen ylös, jolloin mies haki äitinsä asunnosta fileerausveitsen ja lähestyi äitiään takaapäin. Kun mies sai äitinsä kiinni, hän viilsi veitsellä tätä kurkkuun, jolloin nainen kaatui maahan.

Maassa mies löi äitiään veitsellä ainakin 10 kertaa kaulan molemmille puolille. Mies löi myös äitiään veitsellä päähän tarkoituksenaan iskeä tätä aivoihin.

Tämän jälkeen mies riuhtaisi äitiään päästä niin kovaa, että pää irtosi ruumiista. Mies vei äitinsä pään muovipussissa roskakatokseen.

Murhan lisäksi miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta, koska hän käsitteli äitinsä hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

Nainen oli osan aikaa tajuissaan

Ruumiinavauksessa naisella todettiin lukuisia vammoja ympäri kehoa. Nainen kuoli pistohaavoihin ja hänelle aiheutui myös aivoihin verenvuoto.

Syyttäjän mukaan mies kohdisti äitiinsä erittäin laaja-alaista, monitahoista ja silmitöntä väkivaltaa. Osan aikaa teosta äiti on ollut tajuissaan ja hän on voinut tuntea häneen kohdistetun väkivallan.

Syyttäjän mukaan henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla sekä vakaasti harkiten. Teko tapahtui paikalla, jossa useampi henkilö on nähnyt uhrin.

Hätäkeskuspuheluista ilmeni, että äiti oli pelännyt jo etukäteen poikaansa. Poliisi sai tiedon tapahtuneesta naapurilta, joka oli havahtunut tapahtumapaikalta kuuluneeseen meluun. Hän soitti hätäkeskukseen.

Poliisi otti henkirikoksesta epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalta pian hätäkeskuspuhelun jälkeen. Nelikymppiselle miehelle tehtiin jo ennen oikeudenkäyntiä mielentilatutkimus, jossa hänet todettiin syyntakeettomaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja