Äidin ottama selfie pelasti miehen 99 vuoden vankilatuomiolta: ”Mitään ei voi lopullisesti pyyhkiä internetistä”

Olemme viime aikoina oppineet, että vaarallisissa paikoissa otetut selfiet voivat viedä hengen – kuten kävi tässä traagisessa putoamistapauksessa. Omakuvat voivat kuitenkin myös pelastaa väärältä tuomiolta, osoittaa yhdysvaltalaisen Christopher Precopian tapaus. Hänen äitinsä ottama valokuva antoi nuorelle miehelle alibin, kertovat muun muassa USA Today sekä Yahoo7 News.

Syyskuussa 2017 Christopher Precopian, 21, työpäivä sai yllättävän käänteen. Kesken töiden mies sai kuulla, että häntä odottaa 99 vuoden vankeustuomio.

Christopherin entinen tyttöystävä oli väittänyt poliisille miehen murtautuneen hänen kotiinsa ja pahoinpidelleen häntä nyrkeillä ja mattoveitsellä.

Pariskunta oli tapaillut monta vuotta aiemmin. Christopher ei muistanut, milloin olisi viimeksi nähnyt eksäänsä. Entinen tyttöystävä oli kuitenkin vakuuttanut virkamiehet näyttämällä rintaansa viillettyä X-kirjaimen muotoista haavaa.

Pahoinpitelystä syytetty Christopher vietiin vankilaan odottamaan tuomiotaan.

Videolla naureskellaan selfieiden turhuudelle. Artikkeli jatkuu videon alla.


Mies oli oikeasti äitinsä kanssa

Todellisuudessa Christopher oli tapahtumayönä ollut äitinsä Erinin kanssa 65 kilometrin päästä ex-tyttöystävän kotoa. Todisteena tästä oli kuva, jonka sijainti ja ottamisaika näkyivät Facebook-julkaisussa.

Erin muisti ottaneensa kuvan yritettyään pitkään puhdistaa poikansa mainetta. Äiti etsi kuvaa Facebookista, josta löysi sen viimein.

– Mitään ei voi lopullisesti pyyhkiä internetistä, Erin sanoi yhdysvaltalaisviestimien mukaan.

Vajaa vuosi Christopherin vangitsemisen jälkeen Erin näytti kuvan poliisille, jolle otos oli todiste syytetyn syyttömyydestä.

– Kun tämä oli varmistettu, hylkäsimme syytteet. Olen sanonut, että olemme aina halukkaita kuuntelemaan ja tutkimaan uutta tietoa, aivan kuten tässä tapauksessa teimme, texasilaisen Bell Countryn piirikunnan yleinen syyttäjä Henry Garza sanoi Yahoo 7 News -sivustolle.

"Olen valmis elämään elämääni"

Christopher kertoo nyt, yli vuosi tapauksen jälkeen, olevansa valmis jättämään asian taakseen. Hänellä oli ollut valheellisia väitteitä levittävän ex-tyttöystävänsä kanssa ongelmallinen suhde lukiossa. Ero ei ollut sujunut niin sanotusti nätisti, mikä saattoi Christopherin pohdinnan mukaan olla osasyy syytöksille.

– Olen valmis elämään elämääni kuten haluan, huolehtimatta siitä, että hän palaisi ja haluaisi satuttaa minua, Christopher sanoi.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja