Mainos

Äidin koskettava tilitys avioerosta: "Kun lapset eivät ole täällä, on kuin valot olisivat himmeämmät"

Äiti kirjoittaa Netmums-sivustolla avoimesti avioerosta ja siitä, miltä tuntuu, kun joutuu olemaan erossa lapsistaan päivien ajan.

Kahden lapsen äiti kirjoittaa Netmum-sivustolla, miten paljon häntä sattuu olla erossa lapsistaan ja miksi yhdessä vietetty aika ei ikinä tunnu riittävältä.

– Kun synnytin kaksi kaunista lastani, todella uskoin, että ennen kuin he muuttavat pois peittelisin heidät joka ilta. Olisin heidän kanssaan joka jouluaamu ja olisin syntymäpäivisin näkemässä heidän iloiset kasvonsa. Olisin heidän kanssaan jokaisena lomana. Näin äidit tekevät, enkä halunnut jäädä yhdestäkään jutusta paitsi, äiti kirjoittaa.

Eron jälkeen äiti näkee lapsiaan kuitenkin vain puolet viikosta ja samaten puolet lomista. Hän ei ole ollut lastensa kanssa kaikkina joulu- tai syntymäpäiväaamuina.

– En ole ollut läsnä iltoina, kun tiesin, että he ikävöivät äitiään. Ja se sattuu paljon. 

Eroahdistus

Kun huoltajuusasioita puitiin, äiti kertoi, että haluaisi olla lastensa kanssa koko ajan. Silloin lapset olivat 3- ja 5-vuotiaita. Tähän mennessä ainoa yö, kun äiti oli ollut erossa lapsistaan oli se, kun hän oli ollut synnyttämässä nuorinta.

Mutta äiti tietenkään halunnut pitää lapsiaan erossa isältään – tämä kun ei olisi reilua lapsia tai isää kohtaan. Lapset olivat äitinsä kanssa hieman enemmän, koska olivat vielä niin pieniä.

– Ensimmäinen ilta, kun he menivät yöpymään isänsä uuteen asuntoon, oli minulle erittäin kivulias. Tyttäreni olivat niin innoissaan. He pakkasivat kassit täyteen nalleja ja leluja.

– Kun he pääsivät perille, he olivat innoissaan isosta Disney-prinsessajulisteesta uuden makuuhuoneensa seinällä. He hyvästelivät nopeasti äitinsä, joka seisoi oviaukossa tekohymy naamallaan.

– Kävelin kotiin kyyneleet ja räkä valuen ja menin suoraan ystäväni luokse, missä makasin lattialla ja itkin.

Helpotusta ajan kanssa

Vuosien varrella perhe on saanut uuden elämänsä toimimaan.

– Kaikki on sopuisaa ja reilua. Olemme selvittäneet ongelmat, joita on ollut matkan varrella, ja hoitaneet ne yhdessä, jotta asiat olisivat mahdollisimman helppoja tyttärillemme. He ovat asettuneet ja onnellisia.

– Tiedän, että ainoa henkilö, joka rakastaa tyttäriäni yhtä paljon kuin minä, on heidän isänsä. En voi puhua hänen puolestaan, mutta luulen, että hänkin kaipaa heitä, kun he eivät ole hänen kanssaan joka päivä ja yö.

Erityisinä päivinä koko perhe on yhdessä. Molemmat vanhemmat menevät vanhempainiltoihin ja koulujuhliin. Lisäksi he järjestävät yhdessä syntymäpäiväjuhlat.

– Silti, kun lapseni eivät ole kanssani, tunnen oloni hieman surullisemmaksi ja tyhjemmäksi.

– Siedän huonosti sitä, kun he lähtevät lomalle ilman minua. Se tuntuu kuin pidättäisin hengitystä ja kelluisin vedessä, kunnes he palaavat. Kun lapset eivät ole täällä, on kuin valot olisivat himmeämmät. Yksinkertaisesti vain ikävöin heitä.

Äiti kirjoittaa, että kaikki mitä hän voi tehdä, on olla vain paras äiti ja ottaa ilo irti kaikista yhteisistä hetkistä.

– He tietävät, kuinka paljon rakastan heitä. He tietävät, että kun he tarvitsevat minua, olen tukena. Missä vain, milloin vain.

– He tietävät, että ikävöin heitä, mutta heidän ei tarvitse ikinä tietää, että olen surullinen. Koska se, että he ovat onnellisia, on minulle kaikista tärkein asia maailmassa. Ei vain puolet ajasta, vaan koko ajan.

4:22

Lähde: Netmums

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.