Mainos

9 asiaa, jotka sinun tulisi opettaa tyttärellesi hänen vartalostaan

Sinun tehtäväsi on varmistaa, että kertomasi tieto on asiallista ja kokonaisvaltaista. Jos et kerro asioista, tyttäresi saa vastauksia jostain muualta.

Kun tyttäresi kasvaa, jopa ennen murrosikää hän alkaa kiinnostua vartalostaan. Rohkaise häntä kysymään kysymyksiä tai aloita keskustelu itse.

Keskustelun pitäisi olla avointa ja alkaa jo nuorella iällä. Parenting-sivusto kokosi asiat, jotka tyttärelle tulisi opettaa hänen vartalostaan.

1. Vartaloita on eri mallisia ja kokoisia

Mutta sen sijaan, että puhuisit tyttäresi fyysisestä ulkomuodosta, keskity hänen terveyteensä. Hän näkee tarpeeksi kriittisiä ja epärealistisia asenteita muutenkin. Rohkaise ja tue häntä antamalla positiivista palautetta asioista, jotka eivät edes liity hänen vartaloonsa.

2. Ole aktiivinen ja kokeile uusia asioita

Mutta älä pakota tytärtäsi tekemään mitään. Vartalo on ihmeellinen monesta syystä: nauru, urheilu, tanssi, seisominen, ajattelu, oppiminen ja moni muu asia ovat mahtavia. Sen sijaan, että keskittyisit hänen painoonsa, rohkaise tytärtäsi olemaan aktiivinen hyvän olon tunteen takia.

3. Pidä siitä huolta – päästä varpaisiin

– Opi terveelliset ruokailutavat, ole aktiivinen ja nuku tarpeeksi. Rohkaise tytärtäsi syömään kolme ateriaa ja kaksi terveellistä välipalaa päivässä ja rajoita sokerisia juomia, tohtori Rebecca Unger neuvoo.

Henkilökohtainen hygienia on myös tärkeää.

4. Miten se toimii

Vartalon eri osista ja toiminnasta opettaminen tyttärellesi auttaa häntä tuntemaan olonsa mukavammaksi ja itsevarmaksi vartalossaan. Opeta esimerkiksi vaginasta, lantiosta ja virtsarakosta.

Nuorella iällä keskustelu saa olla abstraktia, mutta käytä oikeita termejä, jotta sekaannuksilta vältyttäisiin.

5. Muutos ja murrosikä

Haluat valmistella tytärtäsi siihen, mikä häntä odottaa, ennen kuin vartalonmuutokset tapahtuvat. Muun muassa lisääntyminen ja kuukautiset ovat tärkeitä terveysaiheita.

– Läpikäytävien vartalon muutosten ymmärtäminen auttaa tytärtäsi tuntemaan olonsa vähemmän nolostuneeksi, Women’s Health -säätiön perustaja Missy Lavender sanoo.

6. Seksi ja seksuaalisuus

Opeta tytärtäsi arvostamaan itseään ja vartaloaan sekä juttele seksistä, rakkaudesta ja terveestä parisuhteesta.

– Lapset oppivat seksistä ihan pienestä pitäen pelkästään katselemalla muita ihmisiä ympärillään. Itse seksiin keskittymisen sijaan kannattaa luoda perusta terveelle asenteelle omasta vartalosta ja sen jakamisesta jonkun kanssa, joka välittää ja kunnioittaa, Lavender selittää.

7. Yksityisyys

Samalla, kun sinun pitää kunnioittaa tyttäresi yksityisyyttä, sinun pitäisi olla selvillä siitä, mitä hänelle tapahtuu fyysisesti ja sosiaalisesti.

Opeta hänelle, miten sosiaalinen media toimii: kuvat ja tiedot itsestä, jotka julkaisee netissä, ovat kaikkien nähtävillä.

8. Välittäminen ja itsensä suojeleminen

– Opeta tyttärellesi, miten saa apua aikuisilta, jos hän tuntee olonsa turvattomaksi tai epämukavaksi. Hänen pitäisi tietää esimerkiksi, miten kertoa aikuiselle, jos häntä kiusataan tai että hänellä on oikeus sanoa ei joissakin tilanteissa, Unger kertoo.

9. Muiden kunnioittaminen

Opeta tyttärellesi näkemään sisäinen kauneus ja hyväksymään muiden ainutlaatuisuus.

– Auta tytärtäsi ymmärtämään sen tärkeys, että muita kohtelee samalla tavalla kuin haluaa itse tulla kohdelluksi, Unger opastaa.

Jos vanhempi on aktiivisesti mukana hänen elämässään ja huomioi hänet, helpottaa se juttelemista kaikenlaisista asioista.

Lähde: Parenting

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.