7 vinkkiä: Pääse eroon kodin yleisistä ärsytyksen aiheista!

Monen kotona ärsytyksen aiheet ovat samoja: kenkiä, joihin kompastuu, ja keittiön tunnelman pilaavat likaiset astiat lavuaarissa. Lue, miten helpoiten pääset ongelmista eroon!

Kaikilla meillä on niitä päiviä, kun tyhjän jääkaapin ummehtunut haju lyö vasten kasvoja heti aamutuimaan, jonka jälkeen sitä kompastuukin kenkiin matkalla kylpyhuoneeseen. Mikä avuksi?

Lue helppo lista, jonka avulla pääset eroon kodin tunnelman pilaavista asioista!

1. Kenkiä kaikkialla

Kun yrität laittautua aamulla valmiiksi, mikä voisi ärsyttää enemmän kuin eteisen vallanneisiin kenkiin kompastuminen?

Ratkaisu: Keräile kaikki harhailevat kengät pois tieltä kerran päivässä. Siihen ei mene kuin hetki. Kenkien kerääminen vapauttaa lattiatilaa ja mielialasikin piristyy, kun sotkuinen eteinen ei ole yksi ärsytyksen aiheistasi. 

2. Likaiset astiat lavuaarissa

Astioita täynnä oleva lavuaari on helppo asia sivuuttaa kiireessä, mutta mitä isompi astiakasa, sitä inhottavampaa sen käsittely on sitten, kun sen joudut viimein pakon edessä tekemään.

Ratkaisu: Pese astiat joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Laita samalla vaikka musiikkia soimaan ja käsittele päivän tapahtumat mielessäsi, jotta nukkumaan mennessä sitä ei tarvitse tehdä. Heräät taatusti positiivisemmin mielin, kun keittiössä ei ole vastassa törkyistä astiakasaa. 

3. Pölyiset kirjahyllyt

Jos pyyhit kirjahyllyistä pölyt kerran vuodessa, ne näyttävät upeilta – sen yhden kerran. Entäpä loput 364 päivää vuodesta?

Ratkaisu: Ota kerran viikossa kosteä rätti käteesi ja pyyhi pölyt pois. Järjestele samalla hyllyjen ulkonäön pilaavat pienet tavarat pois omille paikoilleen.

4. Taide lattialla

Ripustamista odottavat, seinää vasten nojaavat taulut ovat täysin turhia. Järjestä itsellesi aikaa taulujen ripustamiseen, ellet sitten tarkoituksella halua niiden nojaavan seinään.

Ratkaisu: Kun olet ostamassa taulua, mieti ensin, mihin sen aiot ripustaa. Ripusta se sitten heti.

5. Tyhjä jääkaappi

Jos haluat tyhjentää koko tilisi nopeasti, syö ulkona kaikki ateriasi. Onhan ruokakaupassa käynti välillä rasittavaa, mutta kotona kokkaus säästää rahojasi. Lisäksi tulet syöneeksi taatusti terveellisemmin, kun teet ruoan itse.

Ratkaisu: Suunnittele ateriasi kerran viikossa. Osta sitten ruoka-aineet, joita tarvitset, sekä muutama terveellinen välipala, jotta selviät aterioiden välillä. 

6. Hiljaisuus

Joskus hiljaisuus on sitä, mitä tarvitset rentoutuaksesi, mutta jatkuva hiljaisuus voi olla rasittavaa.

Ratkaisu: Jos tarvitset piristystä, kokeile laittaa soimaan mielialaa kohottavia biisejä. 

7. Turhat esteet

Jos joudut koko ajan potkimaan laukkuja, kenkiä ja muita turhia tavaroita tieltäsi, asumisesi muuttuu jatkuvasti epämiellyttävämmäksi. Jos myös lyöt polvesi kerta toisensa jälkeen samaan lipaston kulmaan, kannattaa harkita huonekalujen uudelleen järjestämistä.

Ratkaisu: Jos tavaroitasi on kaikkialla, on selvää, ettei kotisi järjestys toimi. Mieti siis uudelleen, miten tavarat ja huonekalut järjestät. Jos uusikaan järjestys ei toimi, tee lisää muutoksia.

Lähde: BrightNest


Lue myös:

    Uusimmat