Mainos

7 vinkkiä: Helpot muutokset päivittäisiin rutiineihin auttavat laihtumaan

Jos haluaa laihtua, pienet muutokset päivittäisissä rutiineissa auttavat.

Pienetkin muutokset terveellisempään suuntaan auttavat tavoitteiden saavuttamisessa. Motto-sivusto listasi helpot muutokset rutiineihin, joiden avulla onnistuu painonpudotuksessa.

1. Aamiainen: Syö 30 grammaa proteiinia

Aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta laihduttamisen kannalta on oleellista, että aamupala sisältää runsaasti proteiinia.

Missourin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että kun naisten aamupala sisälsi 30–39 grammaa proteiinia, he ilmoittivat tuntevansa vähemmän nälkää kuin ne naiset, joiden aamupala sisälsi vain kolme grammaa proteiinia.

Jotta aamupala sisältäisi runsaasti proteiinia, voi kokeilla esimerkiksi kreikkalaista jogurttia manteleilla tai munakasta juuston, kalkkunan ja kasvisten kera. Myös smoothie, johon on lisätty proteiinijauhetta, on hyvä vaihtoehto.

2. Liikunta: Nosta painoja

– Voimaharjoittelu on välttämätön naisille, jotka haluavat saavuttaa tavoitteensa painonpudotuksessa, kertoo voimaharjoittelun ja kuntoilun asiantuntija Jacquelyn Brennan.

Hänen mukaansa lihasmassan kasvattaminen parantaa aineenvaihduntaa ja kaloreiden palamista urheilusuorituksen jälkeen. Aerobinen harjoittelu polttaa enemmän kaloreita treenin aikana, mutta kalorit eivät pala enää loppuverryttelyn jälkeen.

3. Uni: Päätä päivä kylvyllä

Nukkumisaikatauluilla on suuri vaikutus siihen, mitä syöt tai jätät syömättä päivän aikana. Liian vähäinen uni johtaa herkutteluun päivän aikana.

Sen sijaan, että rentoutuisi television tai tabletin äärellä, Chicagon yliopiston uniasiantuntija Lisa Medalie suosittelee kylpyä. Hänen mukaansa tämä helpottaa nukahtamista.

4. Työ: Jätä työasiat töihin

Mitä tehokkaammin pystyt pitämään työstressin poissa yksityiselämästäsi, sitä parempi se on laihduttamisen kannalta. Kentuckyn yliopiston tutkimuksen mukaan stressinhallinnan opetteleminen parantaa myös laihtumistuloksia.

Kun lähdet töistä, yritä jättää työsi työpaikalle. Jos tämä ei ole realistinen vaihtoehto, kokeile sitä, että et lue työsähköpostia muutamaan tuntiin ennen nukkumaanmenoa.

1:02

5. Kokkaus: Valmista ateriat kerran viikossa

Yhdysvaltalaislehden tutkimus selvitti, että niillä henkilöillä, jotka käyttävät aikaa ruoanlaittoon, on terveellisempi ruokavalio kuin niillä, jotka välttelevät keittiötä.

Kokkaaminen joka päivä ei kuitenkaan ole mahdollinen vaihtoehto kaikille, joten kannattaa kokeilla sitä, että kokkaa yhtenä päivänä koko viikon ruoat.

6. Televisio: Laita napostelu pannaan

Brigham Youngin yliopiston tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka katsoivat televisiota yli kolme tuntia päivässä olivat kaksi kertaa todennäköisemmin ylipainoisia verrattuna niihin, jotka katsoivat televisiota tunnin tai vähemmän.

Mutta pelkkä istuminen ei häiritse painonpudotusta, vaan se, että syö samalla, kun katsoo televisiota. Lisäksi roskaruokamainokset kannustavat syömään enemmän.

7. Siivous: Tee vähän joka päivä

Jos siivoaa joka päivä vähän, se vähentää aikaa, joka täytyy omistaa siivoamiselle myöhemmin ja samalla se hillitsee tunnesyömistä, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimuksessa stressaantuneet naiset, joiden keittiö oli sotkuinen ja epäjärjestyksessä, päätyivät syömään kaksi kertaa enemmän keksejä kuin ne, joiden keittiö oli siisti.

Lähde: Motto

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.