Mainos

7 tieteen osoittamaa neuvoa: Näin teet tästä vuodesta elämäsi onnellisimman

Tämä voi olla elämäsi paras vuosi, kunhan teet siitä sellaisen.

Kuulutko niiden ihmisten joukkoon, joiden uudenvuodenlupauksilla on tapana epäonnistua? Entä haluatko olla ensi vuonna terveempi ja onnellisempi? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, pysy kuulolla.

Tiede on nimittäin osoittanut joukon konsteja, joilla nämä molemmat tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Ennen aloittamista kannattaa kuitenkin tiedostaa, että aloittamisen kanssa ei kannata vitkutella, vaan ryhtyä toimeen saman tien.

1. Hikoile

Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo 5–10 minuutin mittainen juoksulenkki voi pidentää elämääsi jopa vuosilla. Tämän lisäksi treenaamisen on todistettu nostavan mielialaa ja auttavan taistelussa masennusta vastaan. Mitä vielä odottelet, vedä lenkkarit jalkaasi ja lähde lenkkipolulle! 

2. Ryhdy kirjoittamaan

Jokaisella meistä on taatusti iltaisin muutama minuutti ylimääräistä aikaa, jonka voi käyttää kirjoittamiseen. Kirjoita ylös päivän aikana kokemiasi asioita. Niitä, joista olet kiitollinen, ja niistä, jotka stressasivat sinua. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä tavalla voi olla positiivisia vaikutuksia niin psyykkiselle kuin fyysisellekin terveydelle. 

3. Käytä hammaslankaa

Hammaslangan käyttäminen ei ainoastaan paranna suuhygieniaasi, sillä tutkimukset ovat osoittaneet, että hammaslankaa käyttävät ihmiset kärsivät vähemmän kroonisista sairauksista, kuten sydänsairauksista, diabeteksesta ja dementiasta.

4. Toimi vapaaehtoisena

Vapaaehtoisena toimimista ei kannata pitää ajanhukkana, sillä sen aikaansaaman olotilan on todettu lisäävän onnellisuutta yhtä paljon, kuin jos palkkasi yhtäkkiä tuplattaisiin. 

5. Älä elä yli varojesi

Tuoreessa tutkimuksessa on tultu siihen tulokseen, että omasta taloudellisesta tilanteesta murehtiminen voi johtaa vakavaankin masennukseen ja ahdistukseen. Tarkkaile siis pankkitiliäsi säännöllisesti, jotta huolenaiheita ei pääse syntymään.

6.  Vietä aikaa luonnossa

Lähde pois kaupungin sykkeestä metsään tai järven rannalle. Luonnossa liikkuminen lievittää tutkitusti stressiä, kehittää luovuutta ja antaa sinulle aivan uudenlaista energiaa. Kokeile, jos et muuten usko! 

7. Pohdi, millaisena näet tulevaisuutesi

Onnellisemman tulevaisuuden vuoksi välillä on hyväksi pohtia, millaista elämää haluaisit oikeasti elää. Unohda statukset ja mieti, millainen olisi juuri sinun näköisesi elämä. Yritä kuvitella täydellinen päiväsi ja ryhdy tekemään valintoja, jotka vievät sinut lähemmäksi tätä päivää.

Happiness Research Instituten johtaja Meik Wiking paljastaa videolla onnellisuuden salaisuuden. 

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.