Mainos

7 asiaa, joita sinun ei koskaan tulisi paljastaa parisuhteestasi muille

Seuraavien aiheiden kohdalla suu kannattaa laittaa visusti suppuun ja pysyä vaiti. Siinäkin tapauksessa, että kuuntelija on paras ystäväsi. 

Ystävien kesken on mukava jutella parisuhteista ja kertoa kokemuksiaan muille. Vaikka keskustelu on usein hyvästä, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi avautua AIVAN kaikista asioista. On nimittäin olemassa muutamia parisuhteeseen liittyviä seikkoja, jotka kannattaa pitää vain sinun ja kumppanisi välisenä asiana.

1. Seksielämänne on hiljentynyt

Oletetaan, että sinä ja kumppanisi ette ole harrastaneet seksiä muutamaan kuukauteen, ja kerrot tästä parhaalle ystävällesi. Hän saattaa hyvinkin vastata: ”Älä huoli, ei meilläkään ole ollut seksielämää pitkään aikaan.”

Vaikka tämä tieto saattaakin lohduttaa sinua, Redbook-sivuston haastatteleman, yhdysvaltalaisen parisuhdeterapeutti Irina Firsteinin mukaan tämän kaltainen myötäily voi normalisoida ongelman, joka olisi ratkaistavissa muilla keinoin. 

Ystäväsi auttamisyritykset saattavat siis mennä täysin metsään. Firsteinin mukaan et voi myöskään olla täysin varma siitä, puhuuko ystäväsi totta. Seksielämä on todella yksityinen asia, josta puhuttaessa monikaan meistä ei ole täysin rehellinen. Jos sinulla on ongelmia petipuuhissa, puhu asiasta mieluummin kumppanisi kanssa.

2. Jos puolisosi perhe saa sinut raivon partaalle

Puolison perhettä ei kannata haukkua ainakaan puolison kuullen, sillä se ajaa hänet helposti puolustuskannalle. Ja vaikka avautuisitkin asiasta salassa, se ei loppupeleissä kannata. Ystäväsi pystyvät neuvomaan sinua ainoastaan henkilökohtaisten kokemustensa kautta, eivätkä nämä neuvot välttämättä toimi lainkaan omalla kohdallasi. Jos puolisosi sukulaiset aiheuttavat ärsytystä, mene ystäville soiton sijaan pihalle päästelemään hetkeksi höyryjä, ja keskustele aiheesta myöhemmin puolisosi kanssa.

3. Puoliso on paljastanut fantasiansa

Useimmilla meistä on fantasioita, joita kuitenkin harva uskaltaa lausua ääneen. Jos puolisosi on avautunut sinulle luottamuksellisesti omista fantasioistaan, kunnioita luottamusta ja pidä kuulemasi omana tietonasi.

Vai miltä sinusta tuntuisi, jos tietäisit, että puolisosi ystävät ovat todennäköisesti kuulleet sinun tarkoin varjellun salaisuutesi? Jos et halua toteuttaa puolisosi fantasioita, puhu hänen kanssaan suoraan, älä päivittele asiaa ystävillesi.

4. Suhteenne on kokenut pettämistä

Olipa kyseessä sitten fyysinen tai henkinen pettäminen, joko sinun tai puolisosi aloitteesta, pidä asia omana tietonasi. Vaikka mielesi kuinka tekisi kertoa aiheesta äidillesi tai parhaalle ystävällesi, Firstein suosittelee pysymään vaiti. Kertominen voi aiheuttaa puolisollesi peruuttamatonta vahinkoa myöhemmässä elämässä. Asia ei katoa ihmisten mielistä, vaan se voi nousta esille odottamattomissakin tilanteissa.

5. Puolisosi kertoo sinulle jotain henkilökohtaista

Henkilökohtaisimpia asioita ei kannata levitellä muille toisen käden kautta. Olipa kyseessä sitten perheenjäsenen sairastuminen tai epäonnistuminen töissä, jos puolisosi on kertonut asiasta sinulle luottamuksellisesti, pysy hiljaa. Puolison avautuminen on merkki siitä, että hän luottaa sinuun, älä siis petä tätä luottamusta.

Ystäviltä ei kannata lähteä hakemaan neuvoja tilanteen hoitamiseksi, vaan pysyä puolison rinnalla ja kuunnella, mitä hänellä on kerrottavanaan. Empatia on tässä tapauksessa paras vaihtoehto.

6. Rahaongelmat

Virheiden tekeminen on jo itsessään noloa, mutta vielä henkilökohtaisemman asiasta tekee se, jos virhe on tehty rahan kanssa. Raha on myös yksi yleisimmistä eron syistä.

Vaikka puolisosi olisi tehnyt virheen osakemarkkinoilla tai tuhlannut yli varojensa, asiasta ei kannata huudella muille, sillä tieto voi antaa ystävillesi aivan väärän käsityksen puolisostasi. Raha on henkilökohtainen asia, ja sellaisena sen myös pitäisi pysyä. Jos haluat puhua ongelmista jollekin, valitse mieluummin taloudellinen neuvonantaja tähän hommaan.

7. Jos puolisosi koko, haju tai maku ei vastaa odotuksiasi

On täysin normaalia, että ystävykset kertovat toisilleen yksityiskohtaisia huomioita kumppaneidensa kehosta. Jos uskot, että sänkykumppanillasi ja sinulla saattaa olla edessä pitkäkin suhde, rajoita vähän. Jossain vaiheessa kumppanisi tapaa ystäväsi ja saattaa kauhistua kuullessaan, millaisia asioita olet hänestä kertonut.

Tämä ei tarkoita sitä, ettet saisi kertoa ystävillesi mitään, mutta jätä miestä nolostuttavat asiat paljastamatta. Jos hän esimerkiksi häpeilee kokoaan, pidä se omana tietonasi.

Lähde: Redbook

***

3:08


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.