Mainos

6 pyykinpesumokaa, joihin kaikki sortuvat

Pyykinpesu, tuo arkinen kotityö, joka kuuluu jokaisen arkeen. Siitä huolimatta, että peset pyykkiä luultavasti ueamman kerran viikossa, saatat tietämättäsi toimia väärin pyykkien kanssa.

Good to know -sivusto listasi yleisiä virheitä, joihin moni sortuu pyykätessään. Kuulostaako tutulta?

1. Käytät liikaa pesuainetta

Pyykkiin jää helposti pesuainejäämiä, jos käytät koneessa liian suuria määriä ainetta. Kone ei pysty huuhtelemaan pyykkejä, vaan ylimääräinen pesuaine jää vaatteisiin ja saattaa ärsyttää ihoa.

2. Et lue pesuohjeita

Pesuohjeiden noudattamatta jättäminen voi kuluttaa vaatteen loppuun ennen aikojaan. Tarkista pesuohje aina, jos olet epävarma siitä, miten kyseinen vaate pitikään pestä.

3. Ylitäytät koneen

Jos kone on täytetty liian täyteen, eivät vaatteet pääse pyörimään rummussa kunnolla. Pesutulos voi jäädä vajaaksi ja kone voi jopa hajota liiasta painosta.

4. Peset liian kovissa lämpötiloissa

Herkät materiaalit eivät kestä 60 asteen tai välttämättä edes 40 asteen pesulämpötilaa. Jos vaatteen pesuohjeessa lukee 30 astetta, noudata sitä. Matalammilla pesulämpötiloilla säästät myös energiaa.

5. Et käännä farkkuja nurinperin

Farkkuja ei pitäisi estä kovin usein, vaan pesun sijasta ennemminkin tuulettaa. Kun peset farkut, muista kääntää ne aina nurinpäin. Näin väri pysyy paremmin housuissa.

6. Hankaat tahroja voimakkaasti

Ensimmäinen reaktio tahran nähdessäsi on luultavasti hangata sitä voimalla pois. Hankaaminen voi kuitenkin painaa lian vain syvemmälle kankaan kuituihin. Käytä tahranpoistoainetta ja hiero sitä kankaaseen varovasti. 

Videot: Onko viikkausvinkit jo hallussa?

0:42

Lähde: Good to know

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.