5-vuotias tyttö pomppi sängyllä hampaita harjatessaan, kiidätettiin pian sairaalaan – isä varoittaa: "Jotain tällaista voi käydä hyvin nopeasti"

1:29
Videolla näytetään, miten lapsi elvytetään.

Hammasharja teki 5-vuotiaan tytön kurkkuun reiän, kun tyttö oli pudonnut lattialle pompittuaan sängyssä, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto.

5-vuotias yhdysvaltalaistyttö Celeste Gravenmeier pomppi sängyllä hammasharja suussaan ja putosi lattialle, jolloin hammasharja teki reiän hänen kurkkuunsa. Onnettomuus sattui perheen kotona Utahissa.

Putosi sängyltä hammasharja suussaan

Hänen isänsä Mitchell kertoo, että hän oli ollut laittamassa Celestea ja tämän 2-vuotiasta pikkuveljeä Matthew'ta nukkumaan. Celeste oli istunut sängyllä ja pomppinut ylös alas. Mitchell oli käskenyt lapsia olemaan pomppimatta sängyllä samalla, kun nämä harjasivat hampaita. Sitten hän kääntyi vaimonsa Victorian puoleen.

Juuri silloin Celeste putosi sängyltä hammasharja suussaan. Hänen suustaan alkoi tulla verta ja tyttö alkoi huutaa.

Mitchell huomasi, että tytön kurkkuun oli tullut iso reikä, hänen arvionsa mukaan se oli yli kahden sentin kokoinen. Hän vei Celesten kiireesti sairaalaan. 

Reikä paikattiin

Celestelle tehtiin yli kaksi tuntia kestänyt operaatio, jossa kurkkuun tullut reikä ommeltiin kiinni.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Celeste pääsi myöhemmin kotiin ja voi nyt hyvin, mutta hänelle jäi pelko hampaiden harjausta kohtaan. Lisäksi hänellä saattaa tulevaisuudessa olla puhevaikeuksia. Seuraavat kaksi viikkoa hän saa syödä vain pehmeitä ruokia ja juoda nestettä. 

Isä varoittaa muita

Mitchell ja Victoria ovat iloisia siitä, että ei käynyt pahemmin.

– Meille sanottiin, että jos hammasharja olisi osunut yhtään alemmas kurkussa, se olisi voinut vahingoittaa verisuonia ja aiheuttaa pahemman vuodon. 

Mitchell kehoittaa muita vanhempia pitämään lapsia silmällä, kun nämä harjaavat hampaitaan.

– Jotain tällaista voi käydä hyvin nopeasti, hän varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja