7-vuotiaan kieli juuttui pulloon – lääkäri onnistui irrottamaan pullon vanhalla biletempulla

Tuoreen äidin tuska: Epiduraali jämähti selkärankaan 2:01
Tuoreen äidin tuska: Selena Grayn synnytyksestä tuli painajainen, kun epiduraali jäi jumiin hänen selkärankaansa.

Saksalaislääkärin ovela kikka pelasti nuoren potilaan, joka oli juuttunut lasipulloon mehunhimonsa vuoksi.

Saksalaispojan mehunhimo oli koitua hänen kielensä kohtaloksi, mutta saksalaislääkärin ovela kikka onneksi pelasti nuorukaisen pulasta. Hannoverin sairaalassa hoidetusta tapauksesta kirjoitettiin raportti European Journal of Anaesthesiology -julkaisuun.

Juuttui kielestään mehupulloon

7-vuotias poika oli jäänyt kielestään jumiin greippimehupulloon. Hän oli yrittänyt saada viimeiset mehutipat pullon pohjalta, mutta jäänyt kielestään kiinni sen suuaukkoon, kertoo NBC. Kieli turposi eikä enää tullut ulos.

Vanhemmat eivät saaneet pulloa irtoamaan, joten he veivät lapsen sairaalaan. Poika kykeni onnekseen hengittämään, mutta pullon ja kielen voiteleminen, kääntely tai kiskonta eivät tuottaneet tulosta.

Testasi vanhan "biletempun"

Henkilökunta harkitsi jo pullon poraamista sen sisällä olevan paineen lievittämiseksi, kun lastenlääkäri ja anestesiologi Christophe Eich muisti jo kouluaikoina testaamansa pullonavauskikan, joka on oiva biletemppu.

Eich oli joutunut avaamaan viinipullon ilman pullonavaajaa. Hän oli saanut korkin irti ruiskun ja kanyylin avulla: Eich ujutti ohuen, lääketieteellisissä toimenpiteissä käytetyn kanyylin korkin vieritse pulloon ja pumppasi sinne ruiskun ja letkun avulla ilmaa, kunnes korkki nousi irti. Nyt Eich päätti testata samaa metodia kielipotilaaseensa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kieli palautui ennalleen

Eich onnistui ujuttamaan kanyylin kielen ja pullon välistä, ja 60 millilitraa ilmaa todella irrotti pullon 7-vuotiaan kielestä.

Kieli oli kärsinyt koettelemuksesta hieman, mutta palautui normaaliksi kahden viikon kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja