Mainos

5 asiaa, joita onnelliset ihmiset eivät koskaan tee

Jokainen päivä voi olla hyvä päivä! Karsi nämä huonot tavat elämästäsi ja ole onnellinen.

Olet taatusti kuullut, että liikunta, hymyily ja muiden ihmisten auttaminen lisäävät onnellisuutta. Ollaksesi aidosti onnellinen, sinun tulee tiedostaa, että myös asioiden tekemättä jättäminen on äärimmäisen tärkeää.

Korjaa seuraavat asia elämästäsi ja voi henkisesti paremmin!

1. Onnelliset ihmiset eivät tarkista Facebookia jatkuvasti

Tarkistatko puhelimesi niin liikennevaloissa, kaupan jonossa kuin ennen nukkumaanmenoakin? Tämä tapa aiheuttaa helposti addiktiota ja mikä pahinta, se saa sinut pahalle tuulelle. Hyvinvointi ja elämänvalmennus yritys LifeYumin toimitusjohtaja Lisa O'Brien kehottaakin ihmisiä puhelimen selailun sijaan elämään hetkessä, keskittymään ympärillä oleviin ihmisiin ja meneillään oleviin asioihin.

Myös tiede on asiasta samaa mieltä. Erään tutkimuksen mukaan Facebookia säännöllisesti käyttävät henkilöt ovat lähes 40 prosenttia todennäköisemmin onnettomia kuin palvelua käyttämättömät henkilöt. Harkitse siis vakavasti Facebook-sovelluksen poistamista puhelimestasi.

2. Onnelliset ihmiset eivät unohda pitää taukoja

Jos päivän aikataulusi on todella tiukka, saatat tuntea stressiä jo ennen kuin päivä on edes lähtenyt kunnolla käyntiin. Kannattaa tiedostaa, että ihmiset ovat onnellisia työssään silloin, kun heidän aikataulunsa on hallittavissa. Jos kiireiden välttäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, O'Brien kehottaa pitämään lyhyitä taukoja.

Käytä muutama minuutti palavereiden ja tapaamisten välillä vain siihen, että hengität syvään. Syvään hengitys laskee tehokkaasti sydämen sykettä ja saa sinut rentoutumaan. Jo muutaman minuutin tauko voi lisätä onnellisuuttasi huomattavasti.

3. Onnelliset ihmiset eivät vietä aikaa valittajien kanssa

Suurimman osan ajasta voimme valita, keiden seurassa vietämme aikaamme. Joskus onnellisuuttasi rajoittava ihminen on ystäväsi tai perheenjäsenesi, joskus se olet sinä itse. Jos huomaat negatiivisuuden tai valittamisen menneen liian pitkälle, pyri laittamaan keskustelulle piste.

Vaikka valittaminen voi tuntua hyvältä juuri sinä hetkenä, sillä voi olla pitkällä aikavälillä erittäin negatiivisia vaikutuksia, jotka vähentävät onnellisuutta elämästäsi.

4. Onnelliset ihmiset eivät oleta, että maailma pyörii heidän ympärillään

Avioliitto- ja perheterapeutti Angela Sarafin mukaan joustavuus on yksi onnellisen ihmisen tärkeimmistä piirteistä. Kun asiat eivät toimi suunnitellulla tavalla, onnelliset ihmiset eivät hermostu, vaan lähtevät uteliaina uusia haasteita kohti.

–  Osa ihmisistä on siunattu positiivisella persoonalla, mutta se on oikeastaan taito, jonka lähes jokainen meistä voi oppia. Tarvitaan vain aikaa muuttamaan ajatusmallejamme, Sarafin kertoo.

Onnelliset ihmiset eivät myöskään ota asioita henkilökohtaisesti, vaan pyrkivät aina löytämään ratkaisuja vaikeisiinkin ongelmiin.

5. Onnelliset ihmiset osaavat juhlia toisen menestystä

Miten onnellinen reagoi, kun toinen ihminen voittaa lotossa tai pääsee unelmiensa työpaikkaan? He iloitsevat! Psykologi Lynn D. Johnsonin mukaan onnettomat ihmiset elävät rajoittuneessa maailmassa, jossa ei jaeta palkintoja. Onnelliset ihmiset elävät puolestaan avoimessa maailmassa, eivätkä he koe, että toisten onni olisi heiltä pois.

Joten seuraavan kerran, kun ystäväsi menestyy tai on onnekas, ole aidosti iloinen hänen puolestaan. Se lisää myös omaa onnellisuuttasi.

Myös tämä päätös lisää taatusti onnellisuuttasi. 

0:30

Lähde: Men's Health 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.