Mainos

4 helppoa tapaa: Älä muuta omaa elämääsi uutena vuotena – muuta lapsesi elämä

Entä, jos et yrittäisi muuttaa omaa elämääsi, vaan lapsesi elämän? 

Kirjailija Katie Hurley tunnustaa, ettei ole uudenvuodenlupausten fani. Huffington Postissa hän kuitenkin jakaa vinkkinsä parempaan uuteen vuoteen: entä, jos et yrittäisi muuttaa omaa elämääsi, vaan lapsesi elämän?

Hurleyn mukaan lapsille ei tulisi opettaa, että uudenvuoden laihdutuslupaukset ovat kaikki kaikessa, ja niiden vuoksi vanhempi on väsynyt ja ärtynyt.

Tilalle Hurley kehitti jo vuonna 2013 neljä lupausta lapsen elämän parantamiseksi. Ne toimivat edelleen!

Lupaus 1: Hidasta

Hurleyn mukaan ylisuorittajasukupolven olisi jo korkea aika tajuta, että liikaa on liikaa. Sekä lapsi että vanhempi ansaitsevat tauon.

– Tiedän, että olet kuullut tämän uudestaan ja uudestaan, mutta tätä kannattaa toistaa. Lapset ovat yliaikataulutettuja. Jopa 7-vuotiaat lapset juoksevat aktiviteetista aktiviteettiin, tuskin pysähtyen välillä syömään, Hurley kuvaa.

Lupaus 2: Sammuta

Hurley ei pidä tietokonepeleistä, sillä hän on työssään nähnyt monia lapsia, jotka ovat jääneet koukkuun pelaamiseen. Hurleyn mukaan muidenkin laitteiden sammuttaminen tekisi kaikille hyvää.

– Teknologia on mahtavaa ja se voi todella helpottaa elämää. Mutta se myös etäännyttää. Vanhemmat luottavat siihen. Lapset himoitsevat sitä. Kun kierre alkaa, sitä voi olla vaikea katkaista, Hurley kuvaa.

Hurley suosittelee jokaiseen kotiin laatikkoa, johon puhelimet ja laitteet laitetaan talteen, kun on aika keskittyä vain perheeseen. Lapselle kannattaa opettaa, että elämä on hauskaa ja jännittävää myös silloin, kun lapsi ei ole jatkuvassa yhteydessä sosiaaliseen mediaan ja nettiin.

Lupaus 3: Ole ylpeä

Osa vanhemmista uskoo, että nykylapset saavat liikaa kehua ja kiitosta. Hurley pitää väittelyä naurettavana: kun lapsi on tehnyt työtä asian eteen ja saa kehuja, hän oppii, että työn tekeminen kannatti ja hän saa olla itsestään ylpeä.

– Lasten täytyy saada kuulla tämä. Heidän täytyy saada kuulla, että hän valitsi kauniita värejä ja yhdisti ne kiinnostavalla tavalla, ja nuo valinnat johtivat upeaan maalaukseen. Hänen täytyy saada kuulla, että hän yritti todella kovasti jalkapallopelissä, ja se yritys auttoi tiimiä, vaikka he eivät olisi voittaneet.  Vanhemmat käyttävät niin paljon aikaa huolehtien palkinnoista ja maaleista ja kauden jälkeisestä statuksesta… Tiedättekö, mitä lapset haluavat? Taputuksen selkään isiltä tai äidiltä.

Lupaus 4: Ole onnellinen

Lapset kohtaavat paineita: jo ala-asteella lapsen täytyy suorittaa ja onnistua, ja tilanne vain pahenee yläkoulussa. Ponnistelu ja kova työ ei kuitenkaan saisi olla itseisarvo.

– Voin luvata tämän: kaikki tuo on merkityksetöntä, jos lapsesi eivät ole onnellisia. Auta lapsia tutkimaan intohimojaan. Kannusta heitä seuraamaan unelmiaan. Vähennä intensiivistä huolta koulun hyväksymiskirjeistä ja hyväpalkkaisista töistä, ja auta heitä ymmärtämään onnen tärkeys. Onnelliset lapset menestyvät koulussa paremmin. Onnelliset lapset saavuttavat tavoitteensa todennäköisemmin, ja tähtäävät hieman korkeammalle. Onnelliset lapset ovat tarpeeksi itsevarmoja lähteäkseen maailmalle ilman huolia. Se on paras lahja, jonka voit antaa lapsellesi tänä vuonna.

***

2:21
ideo

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.