Mainos

34-vuotias nainen anoo apua outoon ongelmaan: "Aviomiehelläni on suhde äitini kanssa"

Avioliitto koki kolauksen, kun nainen vei rakastajansa pubiin – ja kohtasi siellä aviomiehensä romanttisissa tunnelmissa...

Captain Awkward -palstalla ihmiset saavat neuvoja ongelmallisiin elämäntilanteisiin. Tämän kysyjän ongelma on kuitenkin aivan omaa luokkaansa – se on otsikoitu "aviomieheni deittailee äitiäni". Kysymys on ensin lähetetty Reddit-sivustolle nimimerkillä clairegreen145.

Ongelman esittäjä on 34-vuotias nainen, joka on avoimessa avioliitossa 39-vuotiaan miehen kanssa. Hän kertoo hyödyntäneensä avointa liittoa lyhyiden ja pitkien suhteiden muodossa enemmän kuin miehensä. Kysyjä käyttää omien sanojensa mukaan liikaa alkoholia, ja on tämän vuoksi muuttanut pois miehensä luota, rakastajansa luokse.

Aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, avioliitto koki karmean kolauksen, kun nainen vei rakastajansa pubiin – ja kohtasi siellä aviomiehensä.

– Näin mieheni kauniin vanhemman naisen kanssa, eikä kyseessä ollut kuka tahansa nainen. Se oli äitini, ja tavasta, jolla he katsoivat ja koskettivat toisiaan, tajusin välittömästi, että kyseessä oli jokin muu kuin lounas ystävien kesken; he olivat melko ilmiselvästi rakastuneita, kysyjä toteaa.

Kysyjä kokee, että hänen 54-vuotias äitinsä ja aviomiehensä ovat pettäneet hänet.

– Kun tiedän, etten voi palata elämääni sellaisena, kuin se joskus oli, saa minut ikävöimään tuota elämää niin paljon. Äitini on se, jolla on pitkiä keskusteluja mieheni kanssa iltaisin, se, joka menee mukavaan ravintolaan mieheni kanssa, tai teatteriin, ja minä olen rupuisessa pubissa joka ilta alkoholistirakastajani kanssa.

Miehen ja äidin suoran kohtaamisen sijaan 34-vuotias kysyjä on alkanut vakoilla heitä ja nähnyt, miten he viettävät aikaa yhdessä. Hän jopa hiippaili entiseen taloonsa, löysi makuuhuoneesta liukuvoiteen sekä havaitsi, miten äiti on siirtänyt kaikki vaatteensa hänen kappiinsa. Kysyjän mukaan äidillä on kaiken lisäksi "parempi vartalo" kuin hänellä.

– En ole ottanut asiaa vielä esiin kummankaan kanssa. Haluaisin todella panna pisteen heidän onnelliselle pikku suhteelleen. On sairasta, että äitini varasti tyttärensä aviomiehen ja halveksin häntä sen vuoksi. Voin antaa anteeksi aviomiehelleni, mutten koskaan äidille, enkä kestä sitä, että he ovat yhdessä. Mitä minun pitäisi tehdä?

"Hän voisi teoriassa olla kenen tahansa kanssa, ja hän valitsee äitisi?"

Vastauksia palstalla antava Jennifer ei suinkaan ole parisuhteiden ammattilainen – hän on ohjaaja ja kirjoittaa työkseen käsikirjoituksia. Hän myöntää pohtineensa, voiko kysymys olla aito.

Jenniferin mukaan kuvaukset esimerkiksi liukuvoiteesta ja äidin "upeasta kehosta" saavat hänet epäilemään huijausta, mutta samalla teksti voi olla hyvin epätoivoisen vaimon kirjoittama.

– Ilmiselvästi yökötystekijä siinä, että aviomiehellä on suhde vaimon äidin kanssa, on korkea. Teillä on avoin liitto, hän voisi teoriassa olla kenen tahansa kanssa koko maailmassa, ja hän valitsee äitisi? Ja äitisi valitsee universumin ainoan miehen, joka on hänen tyttärensä kanssa naimisissa? Se on uskomatonta törkeyttä molemmilta, Jennifer kirjoittaa.

Hän uskoo, että mies toi äidin kysyjän suosimaan kuppilaan, jotta totuus paljastuisi tälle muka sattumalta. Jennifer pohtii, keskusteleeko aviopari koskaan mistään – äitihän on jo muuttanut miehen luokse, vaikka suhteesta ei ole keskusteltu lainkaan! Kysyjä tyytyy hiippailemaan äitinsä ja miehensä kannoilla, vaikka kukaan kolmikosta ei ole edes yrittänyt ottaa suhdetta puheeksi.

– On kiva, että ajattelet anteeksiantoa miehesi suhteen (kun rikot hänen uuden suhteensa, tietysti), mutta itse näen tilanteen niin, ettei siitä ole paluuta minkäänlaiseen onnelliseen tasapainoon yhdessäkään näistä suhteista. Mies tulee aina olemaan mies, joka deittaili äitiäsi. Äitisi tulee aina olemaan äiti, joka deittaili aviomiestäsi. Olet kuvannut tilanteen sanoilla ”äiti varasti aviomieheni”, mutta miehesi teki yhtä paljon varastelua, ja rikkoi luottamuksen, Jennifer sanoo.

– Sanon tämän kaikella rakkaudella, jonka voin kerätä kokoon: avioliittosi on kuollut. Suhteesi äitiisi on myös melko kuollut. Nuo suhteet voivat kuolla, mutta haluan sinun olevan elossa. Sinä piileksit omalta elämästäsi siinä pubissa, ja kaikkina noina päivinä, kun sammuit ja tuhlasit aikaa rupuisten miesten kanssa rupuisissa paikoissa, Jennifer kuvaa.

– Kysyit, mitä sinun pitäisi mielestäni tehdä, ja vastaus on ”pidä huolta itsestäsi”. Eli kiltti, kiltti, kiltti: pidä itsestäsi samanlaista rakastavaa huolta, jollaista toivoisit jonkun muun pitävän sinusta. Tee radikaali väliintulo omaan elämääsi ja huolehdi itsestäsi.

Hän suosittelee asioiden avaamista miehen ja äidin kanssa, sekä mahdollista eroa. Samalla kysyjän kannattaisi Jenniferin mukaan hankkia terapeutti, asianajaja, lääkäri, apua ilmiselvään alkoholiongelmaan ja henkistä tukea. Samalla hän kehottaa luopumaan haaveesta erottaa mies ja äiti.

– Voi hyvin, kirjeen kirjoittaja. Olet sukua muutamalle mulkerolle, ja toivon, että pääset heistä eroon hyvin pian.

Redditissä keskustelu tapauksesta yltyi niin intohimoiseksi, että aiheen kommentointi lukittiin törkeän kielenkäytön ja asiattoman käytöksen vuoksi. Moni myös pitää avunpyyntöä pilana. 


***

3:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.