Mainos

2 miljoonan sijoituksen saanut suomalainen teknologia-startup: Tarvitset vain yhden "kyllä" -vastauksen

Suomalainen teknologia-startup Tespack on saanut 2 miljoonan euron sijoituksen toimintansa kehittämiseen ja laajentamiseen.

Tespack on jo useiden vuosien ajan kehittänyt aurinkovoimaa ja akkuteknologiaa hyödyntäviä tuotteita, kuten aurinkokennoilla varustettuja älyreppuja. Yritys oli viime vuonna uutisissa ilmoitettuaan suunnitelevansa ”solar smartpack -aurinkokennoreppua”, jota kehitetään tulevaisuuden Mars-lentoja silmälläpitäen.

Tespackin perustajajäsen ja operatiivinen johtaja Caritta Seppä kertoo MTV Uutisille, että sijoituksen saaminen oli tärkeää yrityksen toiminnalle.

-Sijoitus mahdollistaa uusille markkinoille laajentamisen ja uusien tuotteidemme lanseerauksen tämän vuoden lopussa. Pääsemme nyt kunnolla laajentamaan Amerikan markkinoille sekä tietenkin Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueelle.

Seppä kertoo, että rahoitus tulee ensijaisesti toiminnan ja myynnin kasvattamiseen ja pieni osa menee tuotekehitykseen.

Sjijoittajana toimii Saudiarabialainen WOW Ventures. Sijoituskierrokseen osallistui myös Neal Dempsey yhdysvaltalaisesta Bay Partners-sijoitusfirmasta.

-Dempsey on vuosikausia ollut mukana sijoitustoiminnassa ja hän on mm. Starbucksin ensimmäisiä sijoittajia, Seppä toteaa.

Mitä kuuluu Tespackin Mars-projektille?


Tespack kertoo jatkaneensa yhteistyötä Austrian Space Forumin kanssa ja erityisesti heidän johtajansa Gernot Groemerin kanssa.

Sepän mukaan Austrian Space Forum on jatkanut Tespackin tuotteiden testaamista eri ympäristöissä ja avustanut uusien tuotteiden suunnittelussa.

Seppä kertoo, että Tespack on keskittynyt viime kuukausina hieman enemmän yrityspuolelle. Tuotteita on kehitetty mm. kehitysjärjestöjen ja armeijoiden käyttöön.

-Tulemme lisäksi lanseeramaan tämän vuoden lopussa kaksi uutta tuotetta, joissa kummassakin yhdistyy hyperlataaminen ja IoT (esineiden internet).

"Tulet kuulemaan monta ei:tä"

Tespackin perustaja ja toimitusjohtaja Mario Aguilera kertoo yrityksen tiimin tuplaantuneen melkein yhdessä yössä 13 henkilöön kahdessa eri maassa.

-Aiomme jatkaa nyt eteenpäin, kunnes olemme kasvaneet ja päässeet siihen tilanteeseen, että olemme voitollisia, Aguilera toteaa.

Aguilera toteaa, että Tespackin suomalaisista juurista on ollut hyötyä maailmalla.

-Suomalaiset yritykset ja Suomi on tunnettu muualla maailmassa teknologiastaan ja tämä on tietenkin myös auttanut meitä. Olemme alusta lähtien panostaneet designiin ja muotoiluun ja Pohjoismaiden muotoilu on tunnettua.

Aguilera antaa muutamia neuvoja rahoitusta kuumeisesti etsiville uusille startup-yrityksille:

-Huolehdi, että sinulla on jo etukäteen asiakkaita tai kiinnostuneita partnereita. Kun olet yhteydessä sijoittajiin, huolehdi, että sinulla on suunnitelma valmiina alusta lähtien. Tulet kuulemaan monta “ei:tä” mikä on aivan normaalia, joten älä anna tämän lannistaa sinua. On hyvä myös muistaa, että tarvitset vain yhden “kyllä”-vastauksen ja se voi muuttaa kaiken, joten älä anna periksi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.